Dragen we binnenkort een simkaart rond onze arm?

De Japanse telefoonmaatschappij Docomo werkt momenteel aan een prototype van een simkaart die je niet meer in je telefoon hoeft te plaatsen. In plaats daarvan zou de simkaart zich bevinden rond je pols, in een smartwatch of iets dergelijk. Het idee achter het prototype is om eenvoudig meerdere toestellen te gebruiken met één simkaart.

Deze draagbare simkaart zal via Bluetooth verbinding maken met het apparaat en het nadien aanmelden bij het telefoonnetwerken, ongeacht het besturingssysteem van het apparaat. Docomo wil op termijn zorgen dat de simkaart ook logingegevens zal bevatten van winkelsites en sociale media, zodat enkel de drager van de simkaart kan inloggen. Voor de veiligheid zal het nummer geblokkeerd worden vanaf dat de verbinding tussen de simkaart en het toestel verbroken is.

Het concept dat Docomo momenteel gemaakt heeft, heeft de grote van een bankkaart en het bereik van een wifi-hotspot. Het is momenteel niet meer dan een concept en werkt nog niet met commercieel verkrijgbare apparaten, maar dit kan misschien de toekomst van simkaarten worden.