7 redenen om niet aan kinderen te beginnen

Volgens een studie die in het wetenschappelijk tijdschrift PNAS gepubliceerd werd, zijn mensen zonder kinderen doorgaans gelukkiger dan mensen met kinderen. “Pas wanneer de kinderen uit het huis gaan, herstelt het geluksniveau zich”, aldus geluksprofessor Ruut Veenhoven.

Maar hoe komt het dat baby’s ons ongelukkiger maken? Wij gingen op zoek waarom je best twee keer nadenkt voor je aan kinderen begint.

Lang uitslapen

Kersverse ouders veranderen na de zwangerschap stilaan in humeurige zombies. Baby’s durven graag al eens je zenuwen te testen door een hele nacht door te krijsen. Zeg dus maar vaarwel tegen lekker lang uitslapen zodra je aan kinderen begint.

Geen snot en kots

Een pasgeboren baby kan dan misschien wel al zwemmen, maar het duurt een tijdje eer hij of zij volledig zindelijk is. In die tijd wordt je garderobe overspoelt door kots, snot en andere lichaamssappen die je baby maar al te graag met je deelt. Bye bye elegante designerkleding, welkom lelijke joggingbroek.

Meer tijd voor partner en hobby’s

Altijd ervan gedroomd om een wereldreis te maken of schilderlessen te nemen om je te ontspannen? Van zodra je een baby hebt kan je deze dromen voor altijd opbergen, en zal je tijd gaan naar wandelingen in het park en bezoekjes aan speeltuinen en pretparken. Laat staan dat je nog een spannende tijd in de slaapkamer zal beleven.
work.7292955.1.flat,550x550,075,f.relax-time

Enkel fancy diners

Eens er kinderen zijn, zul je bijna verplicht zijn om naar de Mc Donalds te gaan in plaats van je favoriete sterrenrestaurant. Het wordt namelijk niet geapprecieerd dat je je kinderen meeneemt naar de ‘betere’ horecazaken. Zo zijn er in Amerika al tal van restaurants – waaronder LaFisheria in Houston – die kinderen na een bepaald uur verbannen, zodat andere klanten op hun gemak kunnen eten.
Schermafbeelding 2014-01-14 om 21.58.34

Rustig boodschappen doen

Je kinderen meenemen om boodschappen te doen is niet meteen het beste idee. Ze vinden elke keer wel iets onbenulligs en duur wat ze willen, waar ze dan ook graag uren voor willen zeuren als dat nodig is. Dat is niet enkel irritant voor jou, maar ook voor de anderen kinderloze mensen in de winkel. En dan hebben we nog niet gesproken over de buggy die altijd, maar dan ook altijd, in de weg staat.

Boeiend Facebookprofiel

Ouders kunnen het niet laten om elke beweging van hun kind te delen met anderen, waardoor hun profielen op sociale media overstelpt worden met babyfoto’s waar niemand een boodschap aan heeft. Word niet een van hen, en houd je profielen boeiend voor de anderen.
facebook-baby-like

Koop alles wat je maar wil

Voor je het weet gaat al je spaargeld naar luiers en veel te dure babyspullen. Met dat geld kan je evengoed dat ene gewilde designerjasje kopen of dat prachtige buitenverblijf met zwembad in Spanje. Aan jou de keuze.
tc-luxury-fashion