Zelfs de Amerikanen zijn fan van onze Rode Duivels

door
Kevin
Leestijd 1 min.

De populaire Amerikaanse website Buzzfeed is ook al bezeten door de Rode Duivels. Zij postten onlangs een bericht waarin ze 11 redenen geven om te supporteren voor onze nationale voetbalploeg. Wij willen je die natuurlijk niet onthouden, dus bij deze.

1. We spelen volledig in het rood en hebben de niet zo originele bijnaam 'De Rode Duivels'.

2. Historisch gezien heeft België nooit echt potten gebroken op het WK. Het beste resultaat was de vierde plaats op het WK van 1986 in Mexico. Jan Ceulemans was toen de kapitein.

3. Op andere wereldkampioenschappen geraakte België niet zo ver en vanaf 2002 tot 2014 slaagde de Rode Duivels er niet in om zich te kwalificeren voor een groot toernooi.

4. Maar in die tijd is er een nieuwe generatie opgestaan, waardoor we terug een sterke selectie hebben. Met die selectie speelde België vorige jaar buurland Nederland volledig van de kaart.

5. De basis van de succesvolle nieuwe generatie komt door het 'Global-Analytique-Global'-systeem, een trainingssysteem voor jonge spelers dat de KBVB in 2004 invoerde.

6. Dankzij dat systeem groeiden enkele talentvolle jongeren uit tot voetbalsterren die voor grote bedragen werden weggekocht.

7. De Amerikanen zijn vooral onder de indruk van dribbelkont Eden Hazard.

8. Maar ook het belang van Thibaut Courtois, kampioen in Spanje met Atletico Madrid, wordt niet onderschat.

9. De tackles van onze kapitein Vincent Kompany kunnen ze wel smaken aan de andere kant van de oceaan.

 

10. Maar ze erkennen ook het belang van de volledige groep, met spelers als Lukaku, De Bruyne, Witsel en Van Buyten.

11. De Amerikanen schatten de kans dat België het ver zal schoppen op het WK hoog in.