10 ongelofelijke feiten die volledig waar zijn!

Sommige zaken zijn zo spectaculair dat het onmogelijk lijkt dat ze waar zijn. Wij zochten tien ongelofelijk feiten die ondanks alles toch volledig waar zijn.

1. Als je alle lege ruimtes tussen de atomen waaruit een mens is opgebouwd verwijdert, zou het volledige menselijke ras in één suikerblokje passen.

De atomen waaruit mensen bestaan voor 99,999999% uit lege ruimtes. Als je, in theorie, al die lege ruimtes zou verwijderen, dan passen alle mensen in een doosje ter grote van een suikerblokje.

2. De kans bestaat dat alle boeken kaarten die ooit willekeurig geschud zijn nooit op dezelfde volgorde zijn geschud.

Een boek kaarten kan ongelofelijk veel variatie bevatten. Die variatie is zo groot dat de kans bestaat dat geen enkele boek kaarten ooit dezelfde volgorde heeft gehad na willekeurig schudden.

3. Elke levende mens heeft een kans van één op tweehonderd dat Genghis Khan zijn of haar voorvader is.

310-620x

Als heerser van het Mongoolse rijk deed Genghis Khan zijn best om ervoor te zorgen dat zijn genen werden overgedragen.

4. 10% van alle foto’s die ooit getrokken werden, werden in de laatste 12 maanden getrokken.

Er wordt geschat dat de mensheid in 2014 in het totaal 880 miljard foto’s zal trekken. De meeste daarvan zullen selfies zijn.

5. Als je lijn zou maken met rubik’s cubes, waarbij elke mogelijke uitkomst zijn eigen kubus heeft in die lijn, zou je de afstand tussen de aarde en de zon 17 miljoen keer kunnen overbruggen.

Als je een rubik’s cube zou hebben voor elke mogelijke combinatie en die zij aan zij zou leggen, dan krijg je een lijn kubussen met een lengte van 261 lichtjaar. Ter vergelijking, de zon is 8 lichtminuten van ons verwijderd en de dichtstbijzijnde ster buiten ons melkwegstelsel, Proxima Centauri, is 4 lichtjaar van onze planeet verwijderd.

6. Als je een stuk papier 42 keer zou kunnen dubbelplooien, dan zou het dik genoeg zijn om de maan te bereiken.

67-934x

Als je papier dichtvouwt, stijgt de dikte exponentieel. Als je een stuk papier 20 keer zou dubbelplooien, dat heeft dat stuk papier al een dikte van meer dan 9,5 kilometer. Als je een stuk papier 42 keer zou kunnen vouwen, dan heeft het dikte van meer dan 239.000 kilometer, genoeg om de afstand tussen de aarde en de maan te overbruggen. Het wereldrecord van aantal keren dat een stuk papier dubbel is geplooid is, is 13 keer.

7. De volledige mierenpopulatie weegt evenveel als de volledige mensenpopulatie.

Aangezien er voor elke persoon op deze wereld 1 miljoen mieren zijn maken zij hun kleine individuele gewicht goed door hun talrijkheid.

8. Mensen delen 50% van hun DNA met bananen.

108-620x

Het menselijk DNA is voor 95% gelijk aan dat van een chimpansee maar tegelijkertijd is ons DNA voor 50% gelijk aan dat van een banaan. Het wordt natuurlijk wel net iets moeilijker om een gemeenschappelijke voorouder te vinden tussen mensen en bananen.

9. Een modern rekentoestel heeft meer rekenkracht dan de computers die de eerste man op de maan brachten in 1969.

Daar houdt het natuurlijk niet op. Een iPhone 5 heeft 240.000 keer het geheugen van het ruimteveer Voyager.

10. We hebben betere kaarten van de oppervlakte van Mars dan van de oceaanvloer hier op aarde.

72% van onze planeet bestaat uit water. Tot op de dag van vandaag hebben slechts 5% van die oppervlakte volledig verkend.