Tegenstander luxeverzuim Pascal Smet geeft toestemming voor WK-reis kinderen

Vijftien scholieren mogen eind juni naar het WK voetbal in Brazilië, na het winnen van een wedstrijd. Onderwijsminister Pascal Smet (sp.a) verleent zijn steun, ook al missen de leerlingen de laatste lesweek, zo melden De Morgen en Het Laatste Nieuws.

“Dit project vindt aansluiting bij een aantal vakgebonden en vak- en leergebiedoverschrijdende eindtermen”, schrijft Smet aan Jannie Haek, bestuurder van de Nationale Loterij, een van de organisatoren van de wedstrijd.

In juli vorig jaar nam hij nochtans nog maatregelen om de onwettige afwezigheid in te dijken. Vandaag verleent hij zijn steun aan een vertrek naar São Paulo, mede omdat de scholieren er een lokaal project van SOS Kinderdorpen, een natuurpark en een museum gaan bezoeken.

Mieke Van Hecke, directeur-generaal van de katholieke onderwijskoepel VSKO, reageert verontwaardigd. “Als de minister sympathie opbrengt voor dit project, dan moet hij ook sympathie opbrengen voor ouders die 700 euro kunnen uitsparen door een weekje eerder op reis te vertrekken.”