Nieuwe trend: tijgers op datingsites

Tinder, de datingapplicatie waarmee je aangeeft of je iemand leuk vindt op basis van een foto, wordt in Amerika overspoeld door foto’s van mannen met tijgers. Dat meldt Wall Street Journal. Sommige gebruikers van de applicatie schatten dat er wel één tijger verschijnt per tien profielen die ze bekijken.

Nate Levin, een 28-jarige man uit Mountain View in Amerika, had ook besloten om een foto waarop hij poseert met een tijger te gebruiken voor zijn datingprofiel. “Vrouwen vinden een man die veel reist aantrekkelijk en die foto bewijst dat”, zegt Levin. Eerst had hij er succes mee en versierde hij een date met de foto. Maar na een tijdje merkte hij dat hij veel minder reacties kreeg. Blijkbaar kwam dat ook door de tijger op de foto. Vele vrouwen klaagden op hun eigen profiel dat er te veel tijgers te zien zijn op datingsites en dat het een cliché wordt.

Alana Massey, een 28-jarige vrouw uit New York zegt dat ze vroeger openstond voor te daten met mannen die met een tijger op de foto staan maar dat dat nu zo’n cliché geworden is dat het zelfs een afknapper is. Voor haar is een tijger hetzelfde als het cliché-zinnetje “ik lach graag” en een automatische afknapper. Er zijn zelfs al sites gewijd aan de trend.

Volgens Catalina Toma, een assistent-professor communicatiewetenschappen aan de University of Wisconsin-Madison willen mannen met de tijgerfoto’s duidelijk maken dat ze sterk en dominant zijn of een verwijzing maken naar de jacht. Een foto op een exotische locatie kan volgens Toma ook gebruikt worden om aan te tonen dat de persoon de middelen heeft om verre reizen te maken.

Nate Levin is ondertussen toch afgestapt van zijn foto met een tijger en keert terug naar een andere foto die indruk moet maken op vrouwen: een foto waarop hij gitaar speelt.