Dit is geen BH voor mannen (maar het lijkt er wel op)

Fans van het Australische rugby werden woensdag getrakteerd op een vreemd tafereel tijdens de match tussen New South Wales en Queensland. Wanneer halfback Trent Hodkinson van New South Wales zijn shirt uitdeed, zag iedereen dat hij een zwart, strak, half onderhemd aan had. Vele fans wisten niet wat ze zagen en noemden het nadien een sport-BH voor mannen.

Het kledingstuk dient niet om zijn borstkas op zijn plaats te houden, wel om een hightech controleapparaatje van GPSports voor atleten op de juiste plaats te houden. Voetbalfans hebben de kledingstukjes misschien al eens zien verschijnen aangezien bekende ploegen als Liverpool, Real Madrid, Ajax en Juventus ze al een tijdje gebruiken.

“De onderhemden houden een apparaatje op z’n plaats dat allerhande info opneemt en meet hoe zwaar de wedstrijd was voor een atleet. Nadien worden training- en herstelschema’s gebaseerd op de informatie die het apparaatje heeft verzameld”, zegt Damien Hawes van GPSports aan de Australische nieuwssite news.com.au. “Vroeger werd het apparaatje gedragen als een harnas maar de bandjes zorgden bij de atleten voor irritaties onder de oksels en schuurwondjes. Het nieuwe design is veel comfortabeler.”

Heel wat Australische rugbyliefhebbers moesten lachen met het apparaat en trokken naar Twitter met hashtags als #bro, #croptop en #sportsbra. Een Australische radiopresentator beloofde zelfs dat hij ook zo’n BH zou aandoen als New South Wales verloor. Dat deden ze ook en de presentator hield zijn belofte.

 

De reacties op het controleapparaat van GPSports leggen een groot probleem van draagbare technologie bloot: het ziet er belachelijk uit. Het maakt niet uit hoeveel modellen van Vogue een Google Glass op hun neus zetten, het blijft een vreemde  bril waarvan je weet dat die zomaar foto’s en video’s kan maken. De prototypes van smartwatches zijn volgens Quartz ook allemaal verschrikkelijk en in Japan hebben ze nog vreemdere draagbare technologie.

Ondanks de lacherige reacties van de kijkers zal Hodkinson beter ontvangen zijn in de kleedkamer. Alle spelers van New South Wales droegen immers een apparaatje van GPSports en het lijkt stilletjes aan een vaste waarde te worden bij een aantal sporten.