Google weet nu ook al wanneer je zwanger bent

Een nieuwe studie van dataonderzoeker Seth Stephens-Davidowitz van Google voor de New York Times onderzocht wat zwangere vrouwen in twintig verschillende landen opzoeken op Google wanneer ze weten dat ze zwanger zijn. Uit die studie blijkt dat er heel wat culturele verschillen zijn tussen wat zwangere vrouwen willen.

Zo maken Amerikaanse vrouwen zich vooral zorgen over hoe ze striemen kunnen voorkomen of vermijden, hoe ze kunnen afvallen en hoe ze in conditie kunnen blijven. Het Verenigd Koninkrijk en Australië volgen de Amerikaanse trend waarin de vrouwen zich vooral zorgen maken over hun lichaam. In Zuid-Afrika en Nigeria willen ze vooral weten hoe ze nog seks kunnen hebben en hoe ze kunnen stoppen met overgeven. In India willen vrouwen vooral weten hoe ze kunnen slapen, maar de volgende drie belangrijke zoektermen gaan allemaal over seks.

Vrouwen stellen zich ook vragen over dingen die ze nog mogen eten of doen. Amerikaanse en Britse vrouwen willen vooral weten of ze nog garnalen mogen eten, Indiase vrouwen willen weten of ze nog pizza mogen eten en Nigeriaanse vrouwen maken zich zorgen over het drinken van koud water. Braziliaanse vrouwen maken zich weinig zorgen over wat ze mogen eten en willen vooral weten of ze hun haar mogen kleuren of met de fiets mogen rijden.

Maar niet alles is cultuurgebonden. In elke land werd er gezocht of het normaal was om een sterk verlangen te hebben naar ijs, hartig voedsel, zoetigheid, fruit of pikant eten.

Een ietwat deprimerende conclusie werd getrokken voor Amerikaanse vrouwen wanneer hun man er achter komt dat zijn vrouw zwanger is. In Mexico gaat de man dan op zoek naar lieve woordjes of gedichten, terwijl de Amerikaanse man “Mijn vrouw is zwanger wat moet ik doen” opzoekt.