Het perfecte bad nemen in 4 stappen

Het Britse bedrijf Bathstore voerde een onderzoek uit naar wat nu precies de perfecte setting is om een bad te nemen. Velen liggen uren te baden in het sop, maar dat is helemaal niet nodig.

Wie het perfecte bad wil nemen, moet aan vier dingen voldoen. Zorg dat het water exact 39°C is. Daarnaast moet er één kaars op de badrand staan en moet je de cd van Adele opzetten. Als dat klaar is, mag je 27 minuten en 12 seconden genieten van je me-time. Dat zou de perfecte tijd zijn om een bad te nemen.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=rYEDA3JcQqw&w=640&h=360]

Maar dat is niet alles wat de studie ons leerde. Meer dan 20 procent van de ondervraagden gebruiken hun smartphone of tablet in bad. We kunnen helemaal niet meer zonder sociale media, zelfs niet in bad, want dan doen een op de vijf personen een statusupdate op Facebook, Twitter of Instagram. “Het is interessant om te zien dat we actiever en socialer in bad geworden zijn”, aldus Claire Bayliss van Bathstore.

Verder zegt 22 percent ook te genieten van een glaasje alcohol tijdens het baden. 44 percent deelt liever het bad met iemand, waarvan zelfs 6 percent beweert dat dat leidt tot meer amoureuze activiteiten.