Foto’s van achterwerken van hamsters zijn een grote hit in Japan

Vreemde jongens, die Japanners. Momenteel vliegen boeken met foto’s van achterwerken van hamsters er als zoete broodjes over de toonbank. Volgens de uitgevers van de twee edities van de boeken zijn er al meer 40.000 verkocht in Japan en eind deze maand komt er een nieuw boek met de achterwerken van de schattige diertjes.

De trend heeft van fans de de ‘hamuketsu’ gekregen. Dat is de samentrekking van het Japanse woord voor hamster (hamu) en achterwerk (ketsu). Hamuketsu is de nieuwste trend in de Japanse kawaiicultuur, waarin mensen op zoek gaan naar schattige dingen. Takeshi Takahashi, een woordvoerder van uitgever Basilico, geeft toe dat hij niet kan ophouden met kijken en lachen naar de schattige achterwerkjes van hamsters.

Uitgever Basilico was de eerste die een Hamuketsu boek uitbracht. Op 12 maart bracht de uitgever het boek ‘Hamaketsu’, met 96 pagina’s vol foto’s van hamsterachterwerken. Al meer dan 7.000 exemplaren vlogen over de toonbank. Andere uitgevers volgden snel. Sekai Bunka bracht op 19 april ‘Kawaisa-ni Monzetsu Hamuketsu’ of ‘Hamsters die zo schattig zijn dat je ervan flauw valt’ uit. Ondertussen hebben ze het boek meerdere keren moeten herdrukken en meer dan 30.000 exemplaren verkocht. Op 30 mei brengt Arimine Shoten Shinsya  ‘Ganso Hamuketsu’ ofwel ‘De originele hamsterachterwerken’ op de markt.

Bron: Pintrest
Bron: Rocketnews24
Bron: japanaddictina.wordpress.com
上傳你家的《倉鼠屁屁》臉書攝影大賽開催中♥
Bron: appnews.fanswong.com
Bron: appnews.fanswong.com
Bron: Facebook