Bekijk de videoboodschap van Bart De Wever voor Wallonië (en de reactie van Di Rupo)

N-Va -voorzitter heeft in een tweet een videoboodschap geplaatst waarin hij rechtstreeks de kiezers in Wallonië aanspreekt. Hij doet dat omdat Di Rupo het debat weigert.

In de boodschap vraagt De Wever dat de Walen hem een kans zouden geven zodat hij kan bewijzen dat hij het goed voor heeft. De boodschap is volledig in het Frans.

Di Rupo reageerde meteen via Twitter.

Ook Paul Magnette, de voorzitter van de Waalse socialisten liet zich niet onbetuigd.

“Na de Walen en de Brusselaars jarenlang te hebben beledigd en gestigmatiseerd, na in het debat met Paul Magnette duidelijk te hebben toegegeven dat hij de splitsing van de sociale zekerheid en het einde van het land wil, vraagt Bart De Wever nu het vertrouwen van de Franstaligen”, reageert de PS. “Het cynisme van de N-VA-voorzitter kent geen grenzen.”

De PS omschrijft zich op vier dagen van de verkiezingen als de enige partij die de belangen van alle Franstaligen verdedigt, de stabiliteit van het land garandeert, de sociale zekerheid en de index beschermt en alle werknemers ondersteunt. Het sociaaleconomisch programma van MR stemt daarentegen voor 66 procent overeen met dat van de N-VA, waarschuwen de Franstalige socialisten.