Dit is het duurste huis ter wereld

Eerder brachten we jullie al het duurste appartement ter wereld, nu brengen we jullie ook het duurste huis ter wereld. Forbes bracht onlangs een lijst uit met de duurste huizen op deze planeet. Het duurste appartement op One Hyde Park staat op plaats vier, maar Antillia in Mumbai, India, spant de kroon.

Het huis is het bezit van de rijkste zakenman van India, Mukesh Ambani. De zakenman liet deze wolkenkrabber van 27 verdiepingen bouwen in 2008. Naar verluidt koste dat hem meer dan 728 miljoen euro. De toren heeft 37200 vierkante meter ruimte en bevat zes ondergrondse verdieping die dienen als parking, drie landingsplaatsen voor helikopters en een volledige gezondheidsverdieping. Er zouden 600 mensen werken in het huis om meneer Ambani het naar zijn zin te maken.

rtxtsf1

 

De tweede plaats op het lijstje van Forbes heeft trouwens een Belgische tintje. Het op één na duurste huis ter wereld is de Villa Leopolda in Villefranche-sur-mer in Frankrijk. Die villa werd in 2008 geschat op 500 miljoen euro. Koning Leopold II zou de villa hebben laten bouwen voor één van zijn minnaressen.

villa-leopolda