Krijgen we eindeloze elektriciteit door wegen van zonnepanelen te maken?

Julie en Scott Brusaw zijn een koppel die al tien jaar werken aan een nieuw prototype van een zonnepaneel. Zij willen zonnepanelen die sterk genoeg zijn zodat zelfs de zwaarste vrachtwagen erover kan rijden. Hun ultieme doel is om alle wegen in de Verenigde Staten te vervangen met die zonnepanelen. Onlangs zijn ze erin geslaagd om een prototype te ontwikkelen dat sterk genoeg is en dat genoeg grip biedt zodat wagens met normale banden er probleemloos over kunnen rijden.

Volgens hun berekeningen zouden de Solar Roadways, als die op alle Amerikaanse wegen geplaatst worden, in de optimale omstandigheden heel wat elektriciteit produceren. Ze schatten dat de opgewekte energie drie keer meer dan het normale verbruik zou kunnen zijn. Ze dromen er ook van dat elektrische wagens worden uitgerust met een ontvanger voor deze elektriciteit, zodat de wagens constant stroom krijgen terwijl ze rijden.

Op dit moment zijn Julie en Scott op zoek naar een miljoen dollar zodat ze de productie van de zonnepanelen kunnen beginnen. Ze willen dat geld bekomen via de crowdsourcingsite IndieGoGo. Dat doen ze om hun eigen visie te kunnen beschermen. Julie en Scott willen niet dat de productie van de zonnepanelen wordt geoutsourcet, de productie en plaatsing van de zonnepanelen moet volgens hen jobs creëren in Amerika. Ze willen ook zoveel mogelijk gerecycleerde materialen gebruiken en vrezen dat dit niet mogelijk is als een grote investeerder dit project overneemt.

Volgens de tekeningen van een artiest zou de wereld er zo uitzien met zonnepanelen als wegen:

20140508113108-sandpoint_1 20140512034504-sandpoint_sidewalk