Bancontact lanceert nieuwe app maar het systeem ligt meteen plat

Bancontact/Mister Cash lanceert vandaag een gloednieuwe app waarbij gebruikers met hun smartphone kunnen betalen.

De bancontactkaart zelf is al 25 jaar een bekend betaalmiddel.  Met de app van Bancontact/Mister Cash komt er nu een betaalmogelijkheid bij, specifiek ontworpen voor situaties waar betalen met de bancontactkaart moeilijk of niet mogelijk was.

Handig voor wie samen met vrienden op café of restaurant zit en onder elkaar wil afrekenen. Of als u een handelaar moet betalen die niet over een Bancontact terminal beschikt, maar misschien wel een smartphone heeft – bijvoorbeeld  de jongen die pizza komt leveren. Elke betaling tot € 250 kan met de app worden uitgevoerd.

Plat

bancontact app

Maar of de nieuwe app ook werkt is niet meteen duidelijk want het is onmogelijk om de app te downladen. Op Twitter regent het negatieve reacties van gebruikers die er niet in slagen om de nieuwe applicatie te gebruiken.

Volgens Lotta de Meulenaere van Bancontact/ Mister Cash is de app het slachtoffer van het succes: “Er zijn teveel veel mensen die de app willen downladen ,  het systeem ligt momenteel plat. De technici zijn aan het werk om alles terug operationeel te krijgen maar het is nog niet duidelijk wanneer dat het geval zal zijn.”  Bancontact had de app eerder al uitgetest bij 40.000 gebruikers.

Intussen zijn de problemen achter de rug.

U kan de app downladen via de Appstore of via GooglePlay.