Oeps, foutje: gasten van gloednieuw peperduur hotel kunnen bij elkaar binnenkijken

The Shard is de grootste wolkenkrabber in West-Europa. Het Londense gebouw werd een jaar geleden geopend en bovenin de wolkenkrabber bevindt zich een Shangri-La hotel. De kamers van het hotel, dat vorige week zijn deuren opende, hebben natuurlijk een fantastisch uitzicht over Londen. Maar daar houdt het uitzicht niet op. Door een fout in het ontwerp van het hotel kunnen gasten bij elkaar binnengluren.

Buiten sommige kamers, aan de hoeken van The Shard, hangen glazen panelen. Die panelen worden spiegels als de lichten branden in de hotelkamers, waardoor gasten kunnen binnenkijken in naburige kamers. “In sommige kamers kunnen de gasten binnengluren in de kamers van andere gasten door het unieke ontwerp van The Shard”, geeft Darren Gearing, de algemene manager van het hotel, toe: “Voor dit probleem zijn er gordijnen beschikbaar, die de privacy van onze gasten garanderen.”

Het is niet de eerste maal dat Europa’s nieuwste wolkenkrabbers negatief in het nieuws komt. In januari verscheen er een artikel op The Guardian waarin staat dat The Shard nog grotendeels leeg staat. Tien appartementen, die tussen de 30 en 50 miljoen pond (36 en 61 miljoen euro) moeten kosten, staan nog altijd leeg.