Amerikaanse man mag niet met zijn laptop trouwen

Chris Savier, een Amerikaanse man uit de staat Utah heeft geprobeerd om met zijn laptop te trouwen. Een klerk wou hem echter zijn huwelijksakte niet overhandigen omdat hij een non-traditionele seksuele oriëntatie had, volgens dezelfde klerk. Ze gaf wel toe dat ze eerder koppels van hetzelfde geslacht hun huwelijksakte had gegeven.

Daar lijkt het Savier ook precies om te gaan. Hij diende een motie in om in te grijpen in het debat dat momenteel gaande is in Utah. Utah is een Amerikaanse staat waar in 2004 werd vastgesteld dat een huwelijk enkel voltrokken kon worden tussen een man en een vrouw. Dat Amendement 3 werd destijds goedgekeurd door 68% van de 900.000 stemmers. Eind 2013 vernietigde een rechter Amendement 3 nadat drie homokoppels de clausules van een eerlijk proces en gelijke beschermingen uit de Amerikaanse grondwet aanwendden tegen het amendement. Sindsdien zijn er al 1.200 homohuwelijken voltrokken in Utah.

Mensen gingen in beroep tegen het verdict dat Amendement 3 vernietigde en het Amerikaanse Hooggerechtshof bepaalde dat er geen homohuwelijken meer mogen worden voltrokken in Utah tot het hof van beroep een uitspraak heeft gedaan in de zaak. Die uitspraak is er momenteel nog steeds niet.

Chris Savier wil dat dat debat ophoudt. Zijn motie van 50 pagina’s bespot de argumenten van de partij die pleit voor het homohuwelijk. Er zijn volgens Savier geen grenzen meer als mensen van hetzelfde geslacht mogen huwen. Hij wou daarom met zijn laptop trouwen, om dat argument kracht bij te zetten. Ondanks dat hij in Utah niet met zijn laptop mocht trouwen, is hij er wel in geslaagd om te huwen met zijn computer in een andere staat. Zijn motie om in te grijpen in het debat werd niet goedgekeurd.