Amazon heeft een patent om zaken voor een witte achtergrond te fotograferen…

Het Bureau voor Patenten en Handelsmerken van de Verenigde Staten maakt wel eens vaker vreemde beslissingen en nu zijn ze er weer in geslaagd om een vreemd patent toe te kennen. Udi Tirosh van DIY Photography ontdekte onlangs dat Amazon een patent heeft gekregen om zaken te fotograferen die op een podium staan en belicht worden. Iets wat elke professionele fotograaf doet dus…

De bovenstaande figuur komt uit de aanvraag voor een patent van Amazon. De patentaanvraag heeft een erg saaie en technische beschrijving van het proces en dat proces is iets dat fotografen al jaren doen. Het proces in het patent komt er op neer dat er belichting langs voor en langs achter valt en dat een object op een podium gefotografeerd wordt.

Waarschijnlijk zal Amazon niet beginnen met het lastigvallen van fotografen omdat zij het patentrecht met de voeten treden maar het is toch bijzonder vreemd dat de aanvraag van zo’n alledaags proces nu nog goedgekeurd kan worden. Op de site Ask Patents, waar mensen vragen kunnen stellen over patenten, verschenen al snel vragen over dit patent. Daar werd ook al snel bewijs gegeven dat dit proces al in gebruik was voordat Amazon het patent aanvroeg. Waarschijnlijk zal het patent niet blijven bestaan maar het is toch een fail voor het patentenbureau van de Verenigde Staten.