Zoon federaal minister genoemd in seksschandaal Brusselse school

Dit weekend raakte bekend dat verschillende leerlingen van de prestigieuze school  Saint-Michel in Brussel geschorst werden omwille van een seksschandaal. De feiten zouden plaatsgevonden hebben op 24 januari in een bezinningsoord in Libramont, tijdens een schoolretraite. Vijf jongens uit het vierde jaar zouden daar na elkaar seksuele betrekkingen gehad hebben met eenzelfde 15-jarig meisje. Volgens de jongens maakte zij zelf zeer uitdrukkelijke avances, maar dat wordt door de ouders van het meisje in twijfel getrokken.
De betrokken jongens zijn intussen definitief van school gestuurd..
 
Een van die jongens blijkt nu de zoon te zijn van een federaal minister.  Dat berichten Franstalige media en staat ook in Het Laatste Nieuws.  Die krant beweert dat er aanwijzingen zijn dat de federale ­minister macht heeft aangewend ‘om de onfrisse zaak waarbij de zoon betrokken was, onder de mat te vegen’.  
 
De krant haalt bronnen aan die stellen dat  de minister via een anoniem interview in een Franstalige krant het meisje ­afgeschilderd heeft  als nymfomane en uitlokster van de groepsseks.  De minister zou daarmee de rol van de jongens en de zoon hebben geminimaliseerd.