Telenet geeft toe na druk misnoegde klanten

Telenet lanceert met onmiddellijke ingang een servicebeleid voor aangekochte Digicorders en Digiboxen . Het bedrijf engageert zich om voor deze gekochte decoders de basisdiensten van digitale televisie gedurende vijf jaar te garanderen. Hiermee reageert Telenet op de reacties van zijn klanten naar aanleiding van de aangekondigde stopzetting van de ondersteuning van de Standaard Definitie decoders op 2 september 2014. Het nieuwe servicebeleid is van toepassing op alle door Telenet verkochte televisie-decoders die vandaag in de markt staan of in de toekomst op de markt zullen komen.

Vijf jaar ondersteuning van basisdiensten

Met dit servicebeleid engageert Telenet zich om de basisdiensten van digitale tv te garanderen tot 5 jaar na aankoop van de decoder bij Telenet, zonder meerkost. Indien er in deze periode toch een technologische vernieuwing doorgevoerd zou worden waardoor een bepaalde categorie Digiboxen of Digicorders niet meer zou werken, dan voorziet Telenet een alternatief door een overeenstemmende decoder ter beschikking te stellen voor de resterende periode. Wanneer deze gratis terbeschikkingstelling voorbij is, valt de klant terug op het dan geldende huurtarief. Vanzelfsprekend kan de klant na deze periode ook gewoon zijn decoder terugbrengen naar een erkend Telenet Service Center.

Dit servicebeleid gaat met terugwerkende kracht in op 2 april 2014 en geldt voor de klanten die in het bezit zijn van een Digicorder of Digibox die werd aangekocht en geactiveerd sinds 2 april 2009. Telenet zal een nieuwe decoder ter beschikking stellen tot het einde van de resterende periode van 5 jaar na aankoop bij Telenet.

Een concreet voorbeeld: Een klant heeft bij Telenet een Standaard Definitie-decoder aangekocht en geactiveerd in 2011. Als Telenet in 2014 beslist om enkel nog High Definitie-decoders te ondersteunen, dan stelt Telenet de klant tot en met 2016 gratis een nieuwe overeenstemmende HD decoder ter beschikking.

Telenet blijft huurmodel adviseren

Omdat de technologie razendsnel evolueert, blijft Telenet het huren van zowel Digicorders als Digiboxen aanraden aan zijn klanten. Door een decoder te huren, kan een klant gemakkelijk het nieuwste model van decoder in huis halen en probleemloos blijven genieten van technologische met verbeteringen of ontwikkelingen. Voor klanten die toch een decoder willen kopen is er nu dit nieuwe servicebeleid en krijgt hij of zij de zekerheid dat de basisdiensten van digitale tv voor 5 jaar gegarandeerd blijven.

Test-Aankoop niet tevreden

Test-Aankoop noemt het servicebeleid “een eerste stap”, maar is niet helemaal tevreden. “We hadden eerder op zeven of zelfs tien jaar gerekend, zoals bij buitenlandse leveranciers”, zegt Ivo Mechels van Test-Aankoop. “We hadden ook op een grotere financiële tegemoetkoming gehoopt.” Test-Aankoop vindt ook dat Telenet het alternatief om met een “kaartje” in de flatscreentelevisie digitaal te kijken, onvoldoende in de verf zet.