Nu kan je een Vivabox kopen om naar de advocaat te gaan

De Orde van Vlaamse Balies, die alle Vlaamse advocaten groepeert, lanceert vandaag de vivabox: Samen naar de advocaat.

De OVB liet een onderzoek uitvoeren door iVox bij 1036 Vlaamse niet-singles. Daaruit blijkt dat slechts 1 op de 3 samenwonende koppels al enig advies heeft ingewonnen over de financiële gevolgen als er iets fout zou gaan in hun relatie (ziekte, overlijden, einde relatie). 40% zet nadien niets op papier. Merkwaardig is het feit dat veel Vlamingen advies “niet nodig” vinden of er “zelfs nog niet aan gedacht hebben”. Als er iets belangrijks in hun leven verandert, zal slechts 43,8% van de Vlamingen die afspraken herzien of nieuwe afspraken maken.

“Dit ondervinden advocaten familierecht al langer in hun praktijk,” aldus advocate Liliane Versluys, voorzitter van de commissie familierecht van de Orde van Vlaamse Balies. “De mens is zich te weinig bewust van mogelijke problemen als er iets fout zou gaan binnen zijn relatie. Hij weet ook te weinig dat de regelingen die hij eerder maakte, kunnen worden aangepast. Als zijn relatie stukloopt of zijn situatie gewijzigd is, komt hij bij ons terecht met vele vragen. De vivabox “samen naar de advocaat” kan je cadeau geven aan iemand die je graag hebt, voor een juridisch advies bij een advocaat bij belangrijke momenten in het leven. Goed advies is immers goud waard.”

Met de introductie van de vivabox “Samen naar de advocaat” hoopt de Orde van Vlaamse Balies de drempel te verlagen voor mensen om zich degelijk te informeren.

De Orde van Vlaamse Balies creëerde een speciale website www.trouwenofsamenwonen.be met veel weetjes waar de gelukkige die de vivabox krijgt zich alvast kan informeren over de materie die hem het meest aanbelangt. Zo kan hij zeer gerichte vragen stellen aan de advocaat die hij raadpleegt en krijgt hij een advies op maat.

De vivabox kost 79,95 euro.