Succesvolle eerste editie van Wings For Life World Run met 3.000 lopers in Ieper

door
Hans
Leestijd 2 min.

De allereerste Wings For Life World Run zit er op. 32 landen, 34 locaties, 6 continenten, 35.397 lopers zamelden meer dan 3 miljoen euro in voor het goede doel: Wings For Life. Alle opbrengsten van het evenement gaan naar de Wings For Life Foundation, een stichting die geld inzamelt voor onderzoeksprojecten naar ruggenmergletsels. Marc Herremans: “ik vind het echt super dat zoveel mensen hebben deelgenomen aan de wedstrijd en dat we zo'n mooi bedrag hebben kunnen inzamelen voor Wings For Life.

De Belgische Wings For Life World Run vond plaats in het zonnige Ieper waar bijna 3.000 lopers via de Menenpoort doorheen het prachtige landschap van de West-Vlaamse polders liepen met maar een doel : de Cather Car voor blijven. De Catcher Car werd bestuurd door niemand minder dan de ravissante Tanja Dexters. Zij startte haar bolide een half uur na de start en dreef het tempo langzaamaan op.

Het werd een spannende wedstrijd en de West-Vlaming Wouter Decock (30) was de laatste loper op het parcours in Ieper. Hij liep 65,11 km lang voor de Catcher Car. Wouter “als ik loop heb ik meestal vooraf wel een tijd of een afstand in mijn hoofd. Nu wist ik niet vooraf hoe lang ik zou kunnen lopen en toen ik die auto zag komen, kreeg ik een extra duwtje in de rug. Het is echt een heel leuke wedstrijd.” De mannen kregen concurrentie van de vrouwelijke lopers. Nele Louwagie (39) uit Poelkapelle bleef 34,68 km lang de Catcher Car voor.

De Belgen scoorden opmerkelijk goed in de wedstrijd en bleven een hele tijd in de top 5 staan, maar de Wings For Life World Run winnaar werd Lemawork Ketama uit Oostenrijk en scoorde 78,57. De tweede plaats ging naar Peru. Remigio Huaman Quispe liep in Lima 78,48 km.