Is Jeremy Clarkson een racist omdat hij zijn hond naar een voetballer vernoemt?

Jeremy Clarkson, de bekende presentator van Top Gear op de BBC, is een controversieel figuur. Die reputatie onderstreepte hij dit weekend weer toen hij een stormpje ontketende op Twitter. Hij toonde daar een foto van zijn nieuwe zwarte West Highland terrier. Hij noemde de hond ‘Didier Dogba’, naar de Ivoriaanse spits Didier Drogba (ex-Chelsea). Wie onze Rode Duivels volgt, kent de Ivoriaanse spits waarschijnlijk nog van de vorige oefenmatch, waar Drogba de eerste tegengoal scoorde.

Heel wat mensen op Twitter vonden het racistisch dat Clarkson zijn nieuwe hond naar de Ivoriaanse spits noemde. Maar Clarkson blijft natuurlijk zichzelf en zal zich nooit snel verontschuldigen voor zijn gedrag. Iets later stuurde hij een tweet in de wereld waarin hij vroeg waarom het racistisch was om zijn “ongelofelijk briljante hond” naar een spits te noemen? Een echt antwoord daarop kreeg hij niet.

Clarkson, een grote fan van Chelsea waar Drogba vroeger speelde, kan zijn hond misschien ‘John Terrier’ noemen, naar John Terry, de kapitein van Chelsea. Dat zal waarschijnlijk minder reacties uitlokken op Twitter.