Technieken van comedians doorprikt, zo maken ze ons aan het lachen

Comedians zijn meestal grappig, maar hoe brengen ze ons precies aan het lachen? Academici hebben ontdekt dat comedians maar liefst 41 verschillende manieren gebruiken om lachsalvo’s te ontketenen. Hieronder vind je de 10 meest gebruikte technieken.

 

1)     Overdrijven

Door te overdrijven maken comedians situaties absurd en hilarisch. Eén van de meest gebruikte technieken van Hans Teeuwen.

2)     Timing

Door sneller of trager te praten kunnen comedians ook grappig overkomen.

Zoals Jochem Myjer bijvoorbeeld.

3)     Herhaling

Herhaling is ook een truc van de comedians, ook van Philippe Geubels.

4)    Slapstick

In slapstick comedy bezeren de comedians zich of maken ze absurde tuimelingen of vallen, The Three Stooges bijvoorbeeld.

5)     “Malapropism”

Het woord dat je bedoelt vervangen door een woord met een gelijkaardige uitspraak, dat is “malapropism”. Hier aanschouwelijk gemaakt.

6)     Sarcasme

Deze techniek is heel herkenbaar en heel populair bij comedians, Lewis Black maakt er ook gretig gebruikt van.

7)     Misverstanden

Wanneer mensen tegen elkaar praten maar tegelijk ook naast elkaar praten. Abbott en Costello zijn hier heel goed in.

8)     Misleiding

De comedian vraagt zijn publiek om mee te denken en stuurt zijn publiek in een bepaalde richting maar blijkt ze dan te misleiden. Zo heeft Louis CK het bijvoorbeeld over daten.

9)     Parodie

De satire website The Onion is meesterlijk goed in parodieën: http://www.theonion.com/video/study-finds-earth-located-in-lamest-part-of-univer,35687/?playlist=recent-news

10)  Imitaties

Iemand imiteren werkt altijd op de lachspieren, en dat weten comedians ook. Zo kruipt Tina Fey regelmatig in de huid van Sarah Palin.