Dit is wat je slaaphouding zegt over je relatie

Een nieuwe studie van de universiteit van Hertfordshire toont aan dat je slaaphouding iets vertelt over de kwaliteit van je relatie. Onderzoekers bestudeerden duizend mensen en kwamen tot de conclusie dat koppels die elkaar ’s nachts aanraken gelukkiger zijn in hun relatie.

Maar liefst 94% van de koppels die fysiek contact houden tijdens de slaap beweerden gelukkig te zijn, tegenover 68% gelukkige koppels die elkaar niet aanraken in dromenland.

Fysieke afstand kan blijkbaar ook leiden tot emotionele afstand. 12% van de koppels slapen op minder dan 2,5 centimeter van elkaar en 86% van hen is gelukkig.

Koppels die meer dan 70 centimeter uit elkaar slapen (2%) zijn minder tevreden over hun relatie, slechts 66% van hen zegt gelukkig te zijn.

Volgens Richard Wiseman, professor in psychologie aan de universiteit van Hertfordshire, is dit de eerste studie waarbij de resultaten een inzicht geven in de persoonlijkheid en de relatie van een persoon, gewoon door te vragen naar de favoriete slaappositie.

De populairste slaaphouding voor koppels was rug aan rug (41%). 31% slaapt terwijl ze dezelfde richting uitkijken en 2% slaapt met de gezichten naar elkaar.

De slaappositie verraadt ook iets over de persoonlijkheid. Mensen die op hun linkerkant slapen zijn blijkbaar creatiever en extraverte types zullen dichter bij hun partner gaan liggen.

De oplossing voor een relatieprobleem lijkt simpel met dit onderzoek, ga gewoon wat dichter bij elkaar liggen in bed.