De ideale truc om drie keer meer sap uit citroenen te halen

Dankzij deze tips smelten irritaties in de keuken als sneeuw voor de zon weg. Hieronder volgt een lijstje met uitleg hoe u drie keer meer sap uit citroenen haalt en hoe u heel snel ijsblokjes maakt.

Sappige citroenen

Citroen

Een normale citroen bevat drie eetlepels sap, maar als wij een citroen uitpersen komen we niet verder dan drie druppels sap. Gelukkig heeft er iemand de oplossing gevonden.

Rol de citroen eerst op het aanrecht, zodat de cellen die met sap gevuld zijn, barsten. Snij daarna de citroen in de lengte door in plaats van dwars. Op die manier zou u drie keer meer citroensap moeten bekomen.

Tem chillipepers

chillipepers

Chillipepers geven een lekkere pikante smaak aan uw gerechten, maar ze snijden, is geen pretje. Als u de optimale aroma’s en smaak liever in uw gerecht hebt dan op uw hand, wrijf uw handen dan in met een beetje olijfolie. Op die manier absorbeert uw huid de aroma’s en smaak van chillipeper niet.

Een chillipeper ontpitten kan ook een hel zijn. Om dat gemakkelijker te doen, snijdt u de peper in de lengte in de twee, waarna u met een theelepeltjes in één beweging alle pitjes verwijdert.

Instant ijsblokjes

Ijsblokjes

Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar water dat is gekookt zal sneller dan water uit de kraan te bevriezen.
Dit heet het Mpemba effect, vernoemd naar een Tanzaniaanse man Erasto Mpemba die dit als eerste  onder de aandacht bracht van natuurkundigen.

Middel tegen te zoute soep

Soms wordt een snuifje zout, een berg zout. Dat gebeurt ons allemaal wel eens, maar vanaf nu moet u niet meer wanhopen als u teveel zout hebt toegevoegd aan de soep. U snijdt een rauwe aardappel in vieren en voegt hem toe aan de soep. De aardappel zal heel veel zout uit de soep opnemen. Vergeet de aardappel er niet uit te halen als u de soep serveert, want hij zal veel te zout zijn om nog te eten.

Verlies de geur van ajuinen of look na het snijden

Ajuin en look geven een lekkere smaak aan veel gerechten, maar ze snijden is een ware pest. Niet alleen laten uien uw ogen tranen, ze geven ook een geur af aan uw handen die u drie dagen later nog zal ruiken. Als uw handen ruiken na het fijnsnijden van uien of knoflook, wrijf ze dan op een stalen lepel. De lepel zal de geur absorberen, want de zwavel uit de planten wordt aangetrokken en bindt met een of meer van de metalen in het staal.

Ontvet vette soepen of sauzen

Als een soep, saus te vet of vettig is, zet het vuur dan uit en laat het rusten voor een paar minuten. Een groot deel van het vet zal dan naar boven drijven. Plaats vervolgens een paar ijsblokjes op het oppervlak. Het vet en olie in de nabijheid van het ijs zal stollen, waardoor het makkelijker wordt om te scheppen. Maar wees bereid om het snel te verwijderen, want de ijsblokjes zullen niet voor lang bevroren blijven.

Hou slagroom langer vers

Om slagroom of zure room langer te kunnen bijhouden, plaatst u de bus op zijn kop in de koelkast. Dit zal een onderdruk creëren die de groei van bacteriën, die het voedsel doen bederven, zal remmen. Uiteraard zorgt u ervoor dat u zeker weet dat het deksel goed afsluit.

Perfecte champagne

Champagne

Voor het openen van een fles, spoelt u de champagneglazen met een kleine hoeveelheid witte wijn. Dit zal ervoor zorgen dat u niet per ongeluk teveel giet en het glas overloopt door het schuim. Een extra bonus is dat dit ervoor zal zorgen dat u heel snel een dienblad vol glazen kunt volgieten.

Heeft u een beetje champagne over en wil u die niet weggooien? Leg dan twee rozijnen in de fles. De rozijnen zullen naar de bodem zinken en hun ruwe oppervlakte zullen de koolzuurgasbelletjes vasthouden. Daardoor worden ze lichter en komen ze bovendrijven, waardoor de bubbels poppen. Daardoor lijkt de champagna even fris en sprankelend als toen hij voor het eerst werd gegoten. De smaak wordt trouwens niet beïnvloed door de rozijnen.