Wie veel tweet, loopt een groter risico op een echtscheiding

Hoe meer je tweet, hoe groter de kans is dat je je partner bedriegt. Dat beweert althans Russel Clayton, student aan de Universiteit van Missouri,  na een onderzoek van de  rol van Twitter in romantische relaties bij  actieve gebruikers.

Clayton ondervroeg 581 twitteraars van alle leeftijden, met de vraag hoe vaak ze tweeten, door de newsfeed van het netwerk bladeren en directe berichten verzenden en beantwoorden.

De student journalistiek vroeg vervolgens hoeveel conflicten er over Twitter ontstonden tussen de twitteraar en zijn partner. Het gaat dan over conflicten die ontstaan door het Twittergebruik of de inhoud van een bepaalde tweet.

TwitterCoupleFighting

Volgens Time vond Clayton dat actievere gebruiker een grotere kans heeft om een Twitter-ruzie te hebben met een partner. Het opmerkelijke aan de conflicten is echter de afloop ervan. Vaak resulteren conflicten omwille van Twitter in het bedriegen van de partner, uit elkaar gaan en zelfs echtscheiding.

Dezelfde resultaten zijn net zo waarschijnlijk voor actieve gebruikers in beginnende relaties als ze zijn voor toegewijde partners.

Deze resultaten zijn niet zo verrassend. Overmatige gebruikers zien Twitter als hun droomwereld , en iedereen die knoeit met die fantasie is gedoemd om uit de weg te worden geruimd.

Clayton adviseert koppels die genieten van sociale media om Twitter te ruilen voor 2life, een eigen messaging app .