Napoleon was een groot veldheer maar met een klein zwaardje

Bijna twee eeuwen na de dood van Napoleon heeft Channel 4 in een documentaire het grootste geheim van de kleine man onthult.

Napoleon is niet alleen beroemd om zijn daden, maar ook omwille van  zijn gestalte. Dead Famous DNA heeft nu bewezen dat het lid van de Franse keizer perfect bij zijn gestalte paste.*

(*Dat wil zeggen dat het vrij klein was.)

In de serie zien we Mark Evans overblijfselen opsporen van enkele van de beroemdste gezichten uit de geschiedenis, in de hoop dat ze een deel van de mysteries die hen omringen, kunnen oplossen.
Maar terwijl DNA-onderzoek meestal genoeg kon vertellen, werden er in de aflevering over Napoleon echte onderdelen van Bonaparte gebruikt.

NapoleonBonaparte

Het ‘deel’ in kwestie is eigendom van Evan Lattimer en zij kreeg het van haar vader. 

Een gerenommeerd uroloog kocht het ​​item op een Parijse veiling in 1977 voor drieduizend dollar.”Hij kocht het maar hij liet het nooit aan iemand  zien en hij heeft het nooit aan iemand verteld,” zegt Evan Lattimer . “Hij kocht het, legde het weg in een schuif in zijn bureau en dat was het dan.”

De penis werd vermoedelijk afgesneden tijdens de autopsie van de kleine keizer door een boze arts bijna twee eeuwen geleden. “Het is al lang aan het circuleren. Meestal werd er naar gerefereerd als een stuk vlees  of een pees,” legt Lattimer uit

“Het is erg klein, maar daarom is het net zo bekend,” zegt Evan Lattimer.

Maar, hoe klein is klein nu eigenlijk? Blijkbaar nog geen vier centimeter.