Lego is een instrument van Satan, zegt Poolse priester

Volgens Slawomir Kostrzewa, een Poolse priester, is het populaire speelgoed Lego een instrument van Satan dat kinderen naar ‘the dark side’ brengt. Wat de man precies bedoelt met ‘the dark side’ is niet bekend, misschien is hij een fervente fan van Star Wars.

De trouwe volger van God had het dan specifiek over de figuurtjes die weerwolven, vampieren of spoken voorstellen. Hij zei in een vastenpreek dat hij de verloren onschuld van het Deense speelgoed betreurde. Volgens hem waren de kleine blokjes tot voor kort “zeer gewenst speelgoed voor kinderen, dankzij hun educatieve waarde.” Maar hij keurde de nieuwe Lego Monster Fighters-set af omdat deze “kwade” karakters bevat.

“Dit speelgoed kan een negatief effect hebben op kinderen. Het kan hun zieltjes vernietigen en hen naar ‘the dark side’ leiden.”

Lego is niet het eerste speelgoed dat door de priester werd bestempeld als ‘het kwaad’. Volgens berichten in de Poolse media, heeft Vader Kostrzewa eerder My Little Pony en Hello Kitty aangevallen, volgens hem stimuleren ze “geweld en de porno-industrie”.