Niet al te snuggere terrorist vergeet zomertijd en raakt zelf gewond bij ontploffing

In Dublin, de hoofdstad van Ierland, blies een terrorist zondagnacht een auto van een zakenman op met een bom. Maar de schurk was zelf ook slachtoffer van de ontploffing. Buurtbewoners zagen een bloedende man weg strompelen en in een taxi stappen.

Volgens Mirror heeft een bron gezegd dat de terrorist betrokken was bij de ontploffing omdat hij vergeten was zijn horloge een uurtje vooruit te zetten afgelopen weekend, waardoor die niet overeenstemde met de timer van de bom. Daardoor zou de bom een uur vroeger zijn ontploft dan geanticipeerd en geraakte de terrorist gewond.

Een andere theorie is dat hij de kracht van de bom had onderschat en te dicht stond. De bom was blijkbaar zo sterk dat de auto perte totale is door de ontploffing. De deur en de ramen van een naburig huis waren volledig verwoest door de ontploffing.

De politie van Dublin is nu op zoek naar de terrorist die de bom plaatste of naar de taxichauffeur die hem oppikte. Voorlopig is nog geen motief bekend. De eigenaar van de auto heeft geen strafblad en wou geen commentaar geven bij de ontploffing.