Dit is de meest emotionele trouwceremonie

De vader van Josie Metz zal er niet zijn om haar naar het altaar te begeleiden op haar trouwdag. Maar dankzij fotograaf Lindsey Villatoro, kon het 11 -jarige meisje toch ervaren hoe het zou kunnen zijn.

Haar vader, Jim, 62, werd gediagnosticeerd met alvleesklierkanker, toen hij en zijn vrouw Grace de fotograaf  inhuurden. Villatoro is moeder, fotograaf en oprichtster van Love Song Photografy in Californië. Villatoro begon twee jaar geleden fotoshoots aan te bieden voor terminale patiënten of patiënten met ernstige ziekten.

Villatoro3

Villatoro ging naar Jim en Grace en stelde  voor een shoot te doen met hun jonge dochter, Josie. Het was de bedoeling om van de laatste verjaardag van Josie waar haar vader bij zal zijn een onvergetelijke ervaring te maken. Maar ze besloten om nog een stapje verder te gaan en Villatoro bedacht het idee om een huwelijk voor het meisje – compleet met bloemen, desserts, een ring en een jurk- te organiseren zodat haar vader haar naar het altaar kon begeleiden.

Villatoro

“Ik ontmoette Josie op de dag van haar huwelijk,” zei Villatoro. “Ze was een beetje overdonderd toen haar moeder haar ophaalde van school en het haar vertelde. Later zei ze dat het de beste dag van haar leven was. Ze was erg blij en opgewonden om dit moment te kunnen hebben meegemaakt.”

De bruiloft ging door en Villatoro maakte een fotoreportage en een video getiteld “Walk me down the aisle daddy”

De volle betekenis van de speciale dag laat niemand onberoerd. Het verhaal van de bruiloft ging viraal en werd gebracht door het  lokale netwerk KTLA en de Daily Mail.

“Er komt een dag dat hij er niet meer is. Ze voelen zich erg gezegend en ze zijn blij dat ze deze momenten met elkaar hebben kunnen delen. De meeste mensen richten zich op de dood van een persoon die terminaal ziek is en zijn niet meer bezig met de schoonheid van die persoon in al zijn facetten. Mijn doel is om de mooie herinneringen, de mooie kenmerken van een persoon te bewaren en even die ziekte te vergeten en achterwege te laten zodat de familie een prachtige herinnering heeft als het onvermijdelijke dan toch gebeurt,” vertelde Villatoro aan The Huffington Post.