De zeven mooiste filmdraken op een rij

Ze vliegen, spuwen vuur en ze zijn ongelofelijk angstaanjagend. Meestal toch. Omdat deze maand de bluray, 3D blu-ray en de dvd van The Hobbit: The Desolation of Smaug uitkomen en aangezien het tweede deel van de trilogie geheel draaide rond Smaug en hoe hij eruit zou zien, hebben we de zeven beste, mooiste en meest angstaanjagende filmdraken op een rijtje gezet.

7. Saphira

Spahira

Saphira: Find peace in who and what you are.

Saphira is de draak in de film Eragon (2006). Met haar ijdele karakter en elegante voorkomen doet Saphira niet meteen denken aan de standaard draak. Haar wijze uitspraken hielpen Eragon, het hoofdpersonage, om uit te groeien tot een echte held. Saphira gaf altijd haar botte mening aan eenieder doe het wilde horen en niet wilde horen. In de strijd werd Saphira de woeste draak die we verwachten en ook Eragon gaf toe dat hij blij was dat hij en Saphira geen vijanden waren. Dat woeste kantje heeft Saphira waarschijnlijk van haar moeder.

6. Draco

Draco

Bowen: And now, Draco, without you, what do we do? Where do we turn?
Draco:  To the stars, Bowen. To the stars.

Draco is de goedaardige draak uit Dragonheart. Sean Connery verzorgde zijn stem. Samen met ridder Bowen probeert Draco om de slechte koning Einon van de troon te stoten. De film dateert van 1996 en dat ziet u ook aan de special effects, maar desondanks dat de technologie niet zo ver stond als nu, komt Draco erg geloofwaardig over. Sean Connery zorgt door fantastisch stemmenwerk ervoor dat we Draco allemaal in ons hart hebben gesloten. De soundtrack en het einde van de film staan nog steeds in ons geheugen gegrifd.

5. Drogon, Rhaegal en Viserion

De namen zeggen u niet veel, maar als we “Khaleesi” zeggen of “Daenerys Targaryen” dan gaat er wellicht wel een lampje branden. Deze drie draken zijn de draken uit de successerie Game of Thrones van Warner Bros en HBO. We zien ze voor het eerst op het einde van seizoen 1 wanneer ze er nog klein en onschuldig uitzien. Deze draakjes zijn echter niet zachtaardig, maar zijn allesvernietigende vuurspuwende monstertjes die Khaleesi aan de Ijzeren Troon moeten helpen. Seizoen 4 komt uit op 6 april en we zijn opnieuw benieuwd naar hoe de draken eruit zien en welke plannen Khaleesi met hen heeft.

4. Hungarian Horntail

https://www.youtube.com/watch?v=5wpvdhK0xec

De Hongaarse Hoornstaart speelde een rol in Harry Potter and the Goblet of Fire, maar ondanks zijn korte tijd op het scherm, maakte hij wel grote indruk. Hij heeft sterke botten en de sterkste staart van alle draken. De Hongaarse Hoornstaart wordt in de toverwereld gezien als de gevaarlijkste draak die er is. Hij spuwt zijn vuur meters ver en aan het uiteinde van zijn staart zitten een aantal gevaarlijke stekels. De staart is een van zijn voornaamste wapens. De Hoornstaart voedt zich met geiten, schapen en mensen. Harry had er alvast zijn handen mee vol en wij genoten van zijn indrukwekkende aanwezigheid.

3. Vermithrax Pejorative

Vermithrax

Valerian: Are you afraid of dragons?
Ulrich: No. In fact, if it weren’t for sorcerers, there wouldn’t be any dragons. Once, the skies were dotted with them. Magnificent horned backs, leathern wings… soaring… and their hot-breathed wind. Oh, I know this creature of yours… Vermithrax Pejorative. Look at these scales, these ridges. When a dragon gets this old, it knows nothing but pain, constant pain. It grows decrepit… crippled… pitiful. Spiteful!

Vermithrax is de moeder der filmdraken. De creatie van de draak uit Dragonslayer (1981) kostte ongeveer 25% van het volledige budget. Het schepsel werd gerealiseerd door middel van meerdere special effects en gomotion poppen voor stopmotion animatie en fullsized rekwisieten, zoals de kop, staart en klauwen voor interactie met de cast. Vermithrax is 400 jaar oud en de moeder van vier andere draken. Ze is de favoriete filmdraak van heel wat bekende mensen waaronder Game of Thrones-auteur George R. R. Martin.

2. Toothless

Toothless is de favoriete filmdraak van de latere generaties. Met zijn speelsheid en droge humor heeft hij menig kinderhart (en ook dat van volwassenen) zonder problemen veroverd. Toothless verschijnt als een Night Fury in de film “How To Train Your Dragon” (2010), wat de zeldzaamste en meest intelligente soort van draak is. Hij speelt een vergelijkbare rol in de boeken. Dat Toothless een succesvolle draak is, blijkt wel uit het feit dat er een televisieserie over hem is en er nog twee filmsequels gaan volgen.

1. Smaug

THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG

Smaug: Well, thief! I smell you, I hear your breath, I feel your air. Where are you?
[moves in Bilbo’s direction]
Smaug: Where are you?
[Bilbo runs, but Smaug hears his footsteps across the gold and follows]
Smaug: Come now, don’t be shy… step into the light.

En natuurlijk is de draak uit The Hobbit: The Desolation of Smaug de grote nummer 1. De film bouwt urenlang op naar het moment waarop we Smaug in al zijn glorie mogen aanschouwen en het moet gezegd: we werden niet teleurgesteld. De nu al legendarisch scène met Bilbo en de draak staat nog op ons netvlies gebrand. Benedict Cumberbatch geeft fantastisch gestalte aan het mythische wezen en de geweldige CGI maken van Smaug een draak die u vanuit uw zetel ook zal vrezen. The Hobbit: Desolation of Smaug speelt niet meer in de zalen, maar niet getreurd want op u kan  hier  de bluray, 3D blu-ray en de dvd aanschaffen en kan u Smaug zelf aanschouwen.

thehobbit_NL