De 27 mooiste plaatsen op onze aardbol

Er zijn zoveel wondermooie plaatsen op deze wereld waar wij geen weet van hebben. Hoog tijd dat we daar iets aan veranderen. Daarom lijsten wij hier even 27 plaatsen op die zo ongelofelijk prachtig zijn dat het moeilijk is om te geloven dat ze echt bestaan.

Salar de Uyuni, Bolivia

Bron: earthporn.com
Bron: earthporn.com

Salar de Uyuni is de grootste zoutvlakte in de wereld. In het regenseizoen wordt deze zoutvlakte de grootste spiegel in de wereld. De vlakten zijn zo reflectief dat ze gebruikt worden om satellieten te kalibreren.

Tianzigebergte, China

 

Bron: michaelyamashita.com
Bron: michaelyamashita.com

Het Tianzigebergte werd miljoenen jaren geleden onder water gevormd. De stroming van het water spoelde de zandsteen weg waardoor enkel de standvastige pilaren bleven staan. Die zijn zo vreemd dat ze het decor waren voor ‘Avatar’.

Bewakers van de Noordpool, Finland

Bron: niccolobonfadini.comniccolobonfadini.com
Bron: niccolobonfadini.comniccolobonfadini.com

Deze ‘bewakers’ zijn eigenlijk grote bomen in het Finse Lapland die bedekt zijn met ijs en sneeuw. Dit tafereel doet zich voor in de winter, wanneer de temperatuur er schommelt tussen -15° en -40° Celsius.

Rietfluitgrotten, China

Bron: rootfun.net
Bron: rootfun.net

De rietfluitgrotten zijn al meer dan 1.200 jaar een toeristische attractie in Guilin in China. Doorheen de grotten staan inscripties uit de Tang-dynastie van de achtste eeuw. De grotten kregen hun naam dankzij een rietsoort die er buiten groeit, waarvan melodieuze fluiten gemaakt worden.

IJsgrotten in Skaftafell, IJsland

Bron: all-that-is-interesting.com
Bron: all-that-is-interesting.com

IJsgrotten zijn tijdelijke structuren in gletsjers die ontstaan wanneer stromend water een gat smelt in die gletsjer. Het ijs van de gletsjer laat enkel blauw licht door zodat je een prachtige blauwe gloed in de ijsgrot krijgt.

Antelope Canyon, Arizona, Verenigde Staten

bron: all-that-is-interesting.com
bron: all-that-is-interesting.com
Bron: all-that-is-interesting.com
Bron: all-that-is-interesting.com

De Antelope Canyon zijn smalle kloven die zijn ontstaan door het stromen van modder en water. Doordat het licht moeilijk tot beneden doordringt lijkt het vaak alsof de muren verschillende kleuren hebben.

Sterrenzee, Maldiven

Sea of Stars1
Bron: independent.co.uk

Overdag is het strand van het eiland Vaadhoo in de Maldiven niet speciaal maar ’s nachts licht het helemaal op. Dat komt door een speciaal soort plankton, het fytoplankton. Het tafereel dat ze elke avond op het strand maken is adembenemend.

Grand Prismatic Spring, Wyoming, Verenigde Staten

Bron: mostbeautifulplacesintheworld.org
Bron: mostbeautifulplacesintheworld.org

Grand Prismatic Spring is de grootste warmwaterbron in Amerika. Het water is ongeveer 85° Celsius en heeft een diep blauwe kleur doordat het extreem zuiver is. De oranje kleur aan de zijkant wordt veroorzaakt door bacteriën.

Dodevlei, Namibië

Bron: nationalgeographic.com
Bron: nationalgeographic.com

De Dodevlei is een witte kleivlakte die omgeven is door de hoogste zandduinen van de wereld. De dode bomen die er staan zijn meer dan 900 jaar oud.

Baikalmeer, Rusland

Bron: reddit.com
Bron: reddit.com

Het Baikalmeer is één van de grootste zoetwatermeren in de wereld. In de winter bevriest het, maar het water is zo helder dat je tot 40 meter diep in het ijs kan kijken. In maart begint het meer terug te ontdooien, waardoor je eerst van die turquoise stukken ijs krijgt.

Socotra, Yemen

Bron: nationalgeographic.com
Bron: nationalgeographic.com

Een derde van alle plantenleven op het eiland Socotra komt nergens anders op de wereld voor. Een voorbeeld van zo’n speciale plant is de drakenbloedboom, die wat wegheeft van een paraplu.

Liefdestunnel, Oekraïne

Bron: 500px.org
Bron: 500px.org

Deze tunnel is gecreëerd doordat bomen zich rond een spoorweg vormden. De spoorweg wordt nu niet meer gebruikt dus koppels kunnen een ontspannende wandeling maken in deze groene tunnel.

Waitomogrotten, Nieuw-Zeeland

Bron: sites.psu.edu
Bron: sites.psu.edu

In de Waitomogrotten in Nieuw-Zeeland leven duizenden gloeiwormen die zorgen voor een spectaculair lichting in het donker.

Yuanyang, China

Bron: wikimedia.org
Bron: wikimedia.org

Yuanyang staat bekend voor zijn rijstvelden. Door de landbouwtechnieken is het landschap veranderd in een mozaïek van rijstveldjes en stukjes natuur.

Hilliermeer, Australië

Bron: wallpaperdownloader.com
Bron: wallpaperdownloader.com

Het Hilliermeer in Australië is volledig roze. Dat komt doordat algen en bacteriën een kleurstof afstoten. Desondanks de vreemde kleur heeft het water geen enkel negatief effect op de mens of de omgeving.

Pamukkale, Turkije

Bron: reversehomesickness.com
Bron: reversehomesickness.com

Het lijkt misschien alsof deze warmwaterbronnen zich tussen de sneeuw en het ijs bevinden maar de witte kleur komt van het kalksteen. Over het algemeen is het er altijd goed weer en de bronnen hebben een aangename temperatuur van 35° Celsius.

Caño Cristales, Colombia

Bron: imgur.com
Bron: imgur.com

De Caño Cristalesrivier is misschien wel de mooiste rivier in de wereld. Door het heldere water en de vele fauna en flora lijkt het alsof de kleur van de rivier regelmatig verandert.

Marmergrotten in Patagonië, Chile

Bron: whenonearth.net
Bron: whenonearth.net

Doordat golven duizend jaren tegen het calciumcarbonaat spoelden hebben deze grotten spectaculaire, vlakke wanden met cirkels op.

Giant’s Causeway, Noord-Ierland

Bron: profissaoviajante.com
Bron: profissaoviajante.com

Door vulkanische activiteit miljoenen jaren geleden was er een lavaplateau in Noord-Ierland. Na verloop van tijd koelde die lava en creëerde het kolommen die zo perfect lijken dat het moeilijk te geloven is dat ze op natuurlijke wijze ontstaan  zijn.

Fly Geyser, Nevada, Verenigde Staten

Bron: ppcdn.500px.org
Bron: ppcdn.500px.org

Fly Geyser is een geiser die per ongeluk werd gecreëerd wanneer er een put werd gedrild die niet werd afgedekt. Mineralen en algen kwamen naar boven met de geiser en zorgden voor de vreemde heuvel.

Onderwaterrivier, Mexico

Bron: anatoly.pro
Bron: anatoly.pro

Onder het water van de Cenote Angelita rivier in Mexico vloeit nog een andere rivier. De tweede rivier zit vol waterstofsulfaat, wat zwaarder is dan zout water. Dat zakt dus naar de bodem en vormt zo een stroom op zichzelf.

Naicamijn, Mexico

Bron: boredpanda.com
Bron: boredpanda.com

De Naicamijn is een mijn in Mexico waar lood- en zilvererts wordt gewonnen. In de mijn bevinden zich gigantische kristalformaties die werden gevormd door vulkanische activiteit. Het grootste kristal is elf meter lang en heeft een diameter van twee meter. Het weegt 55 ton.

Hidden Beach, Mexico

Bron: ppcdn.500px.org
Bron: ppcdn.500px.org

Vroeg in de twintigste eeuw werd er een verstopt strand gecreëerd op een eiland door een militaire ontploffing. Het strand is alleen toegankelijk als je door een 15-meter lange tunnel zwemt.

Natronmeer

Bron: amazingstuff.co.uk
Bron: amazingstuff.co.uk

Het Natronmeer in Tanzania heeft een bijzonder hoog zoutgehalte. Er leven heel wat micro-organismes in het meer die een rode kleurstof aanmaken, waardoor het meer zijn unieke kleur krijgt.

Richatstructuur, Mauritanië

Bron: abduzeedo.com
Bron: abduzeedo.com

De Richatstructuur of het Oog van de Sahara is een indrukwekkend fenomeen in de Sahara woestijn. Oorspronkelijk werd gedacht dat de structuur, die een diameter van meer dan 50 kilometer heeft, gecreëerd was door een meteoriet. Na onderzoek bleek dat de structuur ontstaan is door erosie.

Hoogland, IJsland

Bron: parrikar.com
Bron: parrikar.com

De IJslandse hooglanden zijn sowieso al indrukwekkend met hun vele kraters, gletsjers, meren en geisers. Bij nacht wordt dit alles nog indrukwekkender omdat de IJslandse hooglanden de beste plek op de wereld is om aurora borealis ofwel het poollicht waar te nemen.

Plitvicemeren, Kroatië

Bron: therichestimages.com
Bron: therichestimages.com

Het nationale park Plitvicemeren is het oudste en grootste natuurpark in Kroatië. Doorheen de jaren zijn er natuurlijke dammen ontstaan, waardoor dan weer meren en watervallen zijn ontstaan. In het totaal zijn er 16 meren en 90 watervallen in het park.