Man met het syndroom van Down mag een week meespelen met een professionele voetbalploeg

Op 21 maart was het Werelddownsyndroomdag. Om dat in de verf te zetten gaf de Braziliaanse voetbalclub SC Corinthians de 26-jarige Caio Tadeu Batista een contract voor een week. Caio is een lid van het Braziliaanse zaalvoetbalteam voor mensen met het syndroom van Down.

Caio mocht een dag lang meetrainen met Corinthians, zowel op als naast het veld. Na afloop kreeg hij zijn eigen shirt en mocht hij een persconferentie geven. Maar dat was slechts het begin.

Twee dagen later mocht Caio mee opwarmen met het team voor de wedstrijd tegen Atletico Sorocaba. Hij toonde zijn trucjes en stond mee in de ploeg om een hand te geven voor de wedstrijd. Nadien gaf hij de ceremoniële aftrap en verliet hij het veld onder luid applaus. Corinthians, die zo zijn bijnaam ‘Ploeg van het volk’ alle eer aandoet, won de wedstrijd met 3-0 als eindstand.

Doorheen zijn avontuur droeg Caio een GoPro-cameraatje waarmee hij alles opnam. Het hartverwarmende filmpje staat nu op Youtube en toont zijn ervaringen bij de club. Het is prachtig om te zien hoe de spelers van Corinthians Caio verwelkomden in hun ploeg.