Zo is het voor een blonde vrouw om op de universiteit van Caïro te zitten

Choquerende beelden tonen hoe een onbekende, blonde vrouw verbaal (en bijna fysiek) wordt misbruikt terwijl ze door de campus van de universiteit van Caïro in Egypte wandelt.

Universiteitsstudenten probeerden naar verluidt de kleren van het lichaam van de blonde te scheuren. De mannen, volgens sommige bronnen rechtenstudenten, werden helemaal wild, floten en riepen terwijl de jonge vrouw zich haastte om weg te komen van hen. Het YouTube-filmpje werd gepost op 18 maart, is al meer dan 100 000 keer bekeken en heeft voor wereldwijde opschudding gezorgd.

Gaber Nasser, de decaan van de Cairo University Law School, kreeg ook veel kritiek nadat het leek alsof hij zei dat de pesterijen te wijten waren aan haar kledingkeuze. Hij zei dat haar outfit “een beetje onconventioneel” was. “Dit meisje kwam de universiteit binnen met ​​een abaya (een losse mantel), nam deze daarna af in de faculteit en liep dan rond met die kleren, maar dit betekent helemaal niet dat de reactie van de studenten gerechtvaardigd is”, zei hij in een interview van het Egyptische kanaal ONTV.

Hij beweerde later dat hij verkeerd geciteerd was en verontschuldigde zich op Twitter. “Ik verzeker jullie dat dit niet waar is. Ik verontschuldig mij voor het misverstand en ik herhaal dat degenen die het meisje hebben lastiggevallen erg streng zullen worden gestraft”, zei hij.

Egypte is berucht om zijn verschrikkelijke behandeling van vrouwen, seksuele intimidatie blijft één van de grootste problemen. Een VN-rapport uitgebracht in april vorig jaar zei dat het probleem “ongekende hoogtes” had bereikt. Ongeveer 99 procent van de vrouwen in het land zeiden dat ze ooit werden onderworpen aan seksuele intimidatie. Amnesty International meldt ook dat discriminerende wetten en praktijken blijven bestaan ​​met betrekking tot het huwelijk, echtscheiding, voogdij en erfrecht.

Afbeelding: Youtube