NASA heeft jouw input nodig voor de nieuwe ruimtepakken

Het Amerikaanse ruimteagentschap NASA is bezig met het ontwikkelen van nieuwe ruimtepakken. Daarvoor vragen ze input aan heel de wereld.

NASA is bezig met een nieuwe versie van de Z-serie ruimtepakken te maken. De vorige versie, de Z-1, deed een beetje denken aan Buzz Lightyear uit Toy Story. Deze Z-serie ruimtepakken zijn bedoeld voor wandelingen op vreemde planeten, in tegenstelling tot de klassieke witte pakken die iedereen kent. Dat zijn ruimtepakken voor in microzwaartekracht. Buiten een beetje rondzweven en met je armen bewegen, kan je niet veel in zo’n pak.

Met de ruimtepakken uit de Z-serie kan je jezelf nog bukken en dingen oprapen. Dat is volledig uitgesloten bij de oude ruimtepakken. Nog een verschil met de oude ruimtepakken is dat je er langs de achterkant in- en uitstapt. De oude ruimtepakken trekt je aan als een broek en een hemd. Bij de nieuwe Z-serie pakken is het pak één geheel waar je kan instappen.

NASA heeft drie ontwerpen gemaakt samen met modestudenten aan de universiteit van Philadelphia. Bezoekers van hun website kunnen nu tot 15 april stemmen op hun favoriete ontwerp. NASA hoopt tegen het einde van het jaar een prototype klaar te hebben. Je kan hier stemmen op je favoriete ruimtepak.

NASAkostuum2 NASAkostuum3 NASAkostuum4