Bedrijfsleider geeft zijn pr-bedrijf van 1 miljoen weg om zich toe te leggen op zijn gezin

Simon Cohen is de bedrijfsleider van Global Tolerance, een pr-bedrijf dat eerder al opdrachten uitvoerde voor Prins Charles en de Dalai Lama. Hij heeft nu besloten dat hij 95% van de aandelen van Global Tolerance weggeeft aan een geschikte kandidaat, samen met 10.000 pond en tien jaar aan zakenrelaties. De waarde van Global Tolerance wordt geschat op één miljoen pond (1.120.000 euro). Cohen blijft nog een jaar bij het bedrijf als mentor.

Iedereen mag solliciteren voor opvolging van Cohen. Simon Cohen hoopt zo een voorbeeld te zetten voor andere bedrijven. “Als de baas vertrekt bij een bedrijf probeert hij vaak zo veel mogelijk geld mee te nemen. Veel bedrijven gaan zo failliet”, zegt Cohen.

Vorig jaar in april, toen zijn dochtertje op de wereld kwam, besloot Cohen al dat Global Tolerance een sabbatjaar nam. Ze voerden geen opdrachten meer uit en de zeven werknemers werden ontslagen. Ze kregen wel het advies om freelance te werken voor de klanten van Global Tolerance. Die mensen zullen niet opnieuw aangenomen worden, zodat de nieuwe baas van Global Tolerance kan beginnen met een propere lei. Tijdens het sabbatjaar besefte Cohen dat hij zich wil toeleggen op zijn gezin. Hij wordt huisvader en wil een boek schrijven.

Cohen is nu op zoek naar iemand met een unieke sociale visie. De nieuwe bedrijfsleider van Global Tolerance moet ook een goed financieel en zakelijk inzicht hebben. De sollicitatie bestaat uit vijf stappen, waaronder het indienen van een businessplan, twitteren over leiderschap en een evaluatiedag bijwonen.

Solliciteren kan op deze link.