10 dingen die je niet wist over LOST

Het is 10 jaar geleden dat de wereld kennismaakte met de overlevenden van de crash van Oceanic vlucht 815. Om deze verjaardag te vieren hield een groot deel van de cast van LOST een reünie op het PaleyFest festival in Los Angeles.

Onze favoriete personages zoals Sawyer, Desmond, Sun en natuurlijk Hurley zaten samen met 2 van de makers van de show, Damon Lindelof and Carlton Cuse en bespraken de 6 succesvolle seizoenen die de show heeft gekend.

Ze waren zelfs bereid om een paar geheimen met het publiek te delen. Pas op, als je LOST nog niet hebt bekeken kan deze lijst spoilers bevatten!

IAN SOMERHALDER1. Ondanks het feit dat Ian Somerhalder als eeste gecast werd, was zijn personage ‘Boone Carlyle’ het allereerste hoofdpersonage om te sterven in de show. Ian wist het fatale lot van zijn personage pas een paar weken voor de scène werd gefilmd.

 

 

Vincent

2. Vincent, de hond uit de show, kreeg een mannelijke naam, maar is eigenlijk een vrouwtje.

 

 

 

jack

3. Jack Shephard, gespeeld door Matthew Fox, moest normaal sterven op het einde van de eerste aflevering. Het creatieve team besliste pas later om Jack het centrale personage te maken van de hele show.

 

 Hurley-Sun-Ji-Yeon4. Tijdens de casting kwam Jorge Garcia op auditie voor de rol van Sawyer. Hij kreeg de rol van Hugo ‘Hurley’ Reyes en was voor veel kijkers een erg geliefde personage. Yunjin Kim wou eerste de rol van Kate Austen maar ook zij kreeg een andere rol, die van Sun Kwon, een rol die de schrijvers speciaal voor haar hadden ontwikkeld. (Foto: ABC/Mario Perez)

 

 

dl_hatch
Damon Lindelof doet aan ‘Planking’ op ‘the Hatch’

5. Nadat de productie van de laatste aflevering erop zat, nam Uitvoerend Producent Damon Lindelof de ingang van de ondergrondse bunker, bekend als ‘the Hatch’ mee naar huis. Hij maakte er een koffietafel van. Carlton Cuse, één van de andere uitvoerende producenten, nam de bekende ‘countdown clock’ mee.

 

Sawyer

6. Josh Holloway, de acteur die Sawyer speelde, droeg zijn eigen schoenen doorheen heel de reeks. Hij had het paar al jaren voor Lost van start ging.

 

 

 

 

 

Nikki en Paulo7. Nikki and Paulo, die geïntroduceerd werden in seizoen 3, werden direct afgekeurd door de fans van de  show. De schrijvers wisten dat de acteurs fantastisch waren, maar de personages moesten uit het verhaal geschreven worden. Hun verhaal werd samengeperst tot 6 afleveringen.

 

 

 

Locke

8. Terry O’Quinn, de acteur die John Locke speelde, woonde zo dicht bij de set in Hawaï dat hij regelmatig te voet ging op opnamedagen.

 

 

 

 

 

Dharma

9. Het idee dat er een groep mensen was die al op het eiland leefde (the Others) was al heel vroeg aanwezig. De naam en het logo voor het ‘Dharma Initiative’ werden pas tussen het eerste en het tweede seizoen ontwikkeld.

 

 

 

lost_cast_2

10. Tenslotte willen de makers benadrukken dat de personages NIET dood waren gedurende de hele reeks.