Rusland in de ban van sexy Procureur-Generaal van de Krim

De nieuwe regering van de Republiek van de Krim stelde vorige week Natalya Poklonskaya aan als Procureur-Generaal van de regio. Onmiddellijk daarna was Poklonskaya een beroemdheid op het internet. Maar dat heeft meer te maken met haar uiterlijk dan met haar capaciteiten als procureur. De Russische media stelden haar al vragen over haar uiterlijk:

 

 

Poklonskaya heeft een hele schare fans op het internet die fanart van haar maken. Ze blijkt vooral populair te zijn bij fans van Japanse anime en ze heeft zelfs haar eigen Redditpagina waarop enthousiastelingen fanart van haar verzamelen.

Schermafbeelding 2014-03-21 om 08.16.06

Maar terwijl iedereen op het internet zich lijkt te focussen op het uiterlijk van Poklonskaya, heeft zij zeer sterke pro-Russische gedachten. “Ik wil dat mijn kind opgroeit in een eerlijk land, één zonder bandieten, plunderaars en nazi’s” en “de demonstranten in Kiev zijn zombies met nazisme in het hoofd die met molotovcocktails gooien” zijn uitspraken die ze liet optekenen in een profiel dat Rossiyskaya Gazeta’ van haar maakte.

Zij zei ook dat “ze trots is op het feit dat ze in een grootmacht zoals de Russische Federatie woont”. Een vreemde stelling voor iemand die vorige week nog Oekraïens staatsburger was.