Beluister hier het nieuwe album van Vulfpeck met enkel stilte

De funkband Vulfpeck probeert geld in te zamelen zodat ze een muzikale tournee kunnen doen. Het inzamelen doen ze, zeker voor een muziekgroep, op een originele manier. Ze hebben op de muziekdienst Spotify een album geplaatst met tien nummers op. Het album heet Sleepify en alle nummers bestaan enkel uit stilte.

Vulfpeck vraagt aan hun fans om naar het album te ‘luisteren’ terwijl ze slapen. Als je Sleepify een hele nacht laat spelen dan heb je het album 800 keer gehoord. Voor die 800 keer dat hun album afgespeeld is, krijgt Vulfpeck vier dollar. Uiteindelijk hopen ze zo genoeg geld in te zamelen om te toeren.

Bovenop het geld krijgt Vulfpeck zo ook data over hun fans. Via Spotify kunnen ze zien waar mensen naar hun album luisteren. Vulfpeck weet zo perfect naar waar ze op tournee moeten vertrekken.

Spotify kan nog lachen met de stunt, al hebben ze gezegd dat ze de eerdere albums van Vulfpeck beter vinden. Sleepify lijkt volgens Spotify te hard op 4’33 van John Cage, de compositie uit 1952 die ook volledig uit stilte bestaat.

Hieronder kan je naar Sleepify luisteren: