Wat zijn de meest originele methoden om gewicht te verliezen?

De zon is terug in het land en daarmee ook de lichtere outfits. Wie zon zegt, zegt strand en zwemmen. Het is dus tijd om afscheid te nemen van dat beetje gewicht dat er tijdens de winter is bijgekomen door een paar gewoonten te veranderen. Om dit te doen hebben wij een selectie gemaakt van 6 originele trucs om gewicht te verliezen.

Kauw meer om minder te eten

Een studie gepubliceerd in het ‘Journal of Academy of Nutrition and Dietetics‘ suggereert dat het  langzamer eten van voedsel  de spijsvertering bevordert. Tussen de 15 en 20 keer kauwen per beet kan de voedselinname met 20 gram verminderen. Dit verlengt automatisch de ideale duur van de maaltijd omdat de hersenen 15 tot 20 minuten nodig hebben om te begrijpen dat het lichaam eet . Deze methode is niet nieuw maar was al in de tweede helft van de 19e eeuw ontwikkeld door Horace Fletcher.  Hij zei dat je voedsel zo vaak moest kauwen als het aantal tanden die je hebt, dat wil zeggen  een gemiddelde van 32 keer kauwen per hap. Om effectief te zijn raadt men aan om zittend aan tafel te eten en te eten in alle rust (weg van de televisie of computerscherm). Anders zijn onze hersenen door alle andere activiteiten niet meer geconcentreerd . Voedingsmiddelen die efficiënt kauwen bevorderen zijn appels , radijzen, rauwe wortelen of vlees .

Spinazie helpt te vermageren

Kan je vermageren door spinazie te eten? Het is die stelling die de Zweedse onderzoekster Charlotte Erlanson-Albertsson wou nagaan. Na veel onderzoek vond zij dat de thylakoïden in spinazie zorgden voor een vertraagde vertering van lipiden, waardoor het gevoel van honger tussen de maaltijden vermindert. Het is ook rijk aan vitamine C en E, vezels en mineralen en spinazie kan ook helpen bij het ​​voorkomen van kanker, het kan zelfs dienen als antidepressiva.

Algen zijn vetverbranders

Een Britse studie uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Newcastle toont aan dat algen het vermogen hebben om vetten te absorberen in het lichaam. Het gaat vooral over de bruinwieren. Deze bevatten alginezuur dat de opname van natuurlijke of kunstmatige vetten met 58 tot 72% vvermindert. Deze algen bevorderen een natuurlijke manier van gewichtsverlies. De onderzoekers moedigen daarom de voedingsindustrie aan om deze algen in kleine doses aan basisvoedsel toe te voegen.

Tetris als een eetlustremmer

Volgens een Britse studie kunnen de  kleurrijke en visuele stimulaties van de kleine bakstenen van het spel Tetris fungeren als een eetlustremmer. Het brein van de speler zal het hongergevoel vergeten omdat hij/zij zo geconcentreerd is op het spelen van het spel. Wetenschappers verklaren dat het gevoel alles onder controle te hebben een belangrijk element is om gemotiveerd te blijven en zo  de controle te behouden wanneer het hongergevoel zich voordoet. ”

Ruiken is voedsel voor de hersenen

Dr Alan R. Hirsch van het Smell & Taste Treatment and Research Foundation in Chicago heeft via een steekproef met 3.000 vrijwilligers vastgesteld dat het ruiken van het voedsel voor de maaltijd het hongergevoel vermindert. De geur van het voedsel stuurt een valse boodschap die het brein doet denken dat de voedselinname al begonnen is. De test toont ook aan dat personen die aan hun bord ruiken minder hongerig zijn erna.

Bewezen methoden

Er zijn nog altijd de ​​traditionele methoden die bewezen zijn. Beautyproducten gecombineerd met een gezonde en evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging, zullen nog altijd zorgen voor het beste resultaat. Deze pagina van ICI PARIS XL staat vol met goede mogelijkheden!