Van automechanicien tot multimiljonair dankzij Euromillions

En de winnaar is … Neil Trotter uit Coulsdon in Surrey, Zuid-Engeland. De 41-jarige automechanicien won afgelopen vrijdag maar liefst 129 miljoen euro. Gisteren maakte de gelukkige winnaar zich bekend en vertelde hij hoe hij de afgelopen dagen heeft beleefd. “Ik kocht een ‘lucky pick’ ticket en ik zei op het werk dat ik multi-miljonair zou zijn in het weekend. Toen ik de cijfers zag kon ik het niet geloven en toen ik het nieuws aan mijn vriendin vertelde zei ze dat ik gek was en moest stoppen met de onnozelaar uit te hangen. Mijn vader zei dat ik moest stoppen met drinken.”

article-2583242-1C62111400000578-782_634x725

Het eerste dat de nieuwbakken multi-miljonair kocht was een nieuwe auto. Neil is een autofanaat en na 15 jaar rondrijden in een oude Ford Focus was het tijd voor een upgrade. “Mijn vader was al miljonair en hij heeft een paar prachtige auto’s op zijn oprit staan. Nu heb ik de kans om zijn collectie te overtreffen”, glundert Neil.

article-2583242-1C626DBF00000578-116_634x733

Het was dus onvermijdelijk dat Neil ooit miljonair zou worden. Zijn vader bezit drie bedrijven en een vermogen van een paar miljoen euro. Neil Trotter was ook getrouwd en hij heeft een dochtertje. Ondertussen is Neil al meer dan acht jaar gescheiden van zijn vrouw Kirstine Hamilton. Zij kreeg het blije nieuws van haar ex-man te horen op haar huwelijksreis via sms. Ze smste vrolijk terug: “Dat is zo typisch jou, Neil.”

Wat Neil met de gigantische som geld gaat doen, weet hij al redelijk goed. Hij zei zijn job op en zijn vriendin deed hetzelfde. Neil zal veel investeren in auto’s en de autosport want hij is grote fan van de Britisch Touring Car Championships. Neil hoopt ooit guestdriver te worden bij één van de teams of een eigen team op te richten en deel te nemen aan de races. Zijn vriendin houdt van paardrijden en zij zal een aantal paarden krijgen en stallen bij het nieuwe huis. Het dochtertje van Neil zal geen verwend nest worden. “Tot nu toe vroeg ze alleen een pony en die zal ze zeker krijgen. Ik heb haar altijd geleerd om verstandig om te gaan met geld en ik ben dus niet van plan om van haar een verwend nest te maken dat alles krijgt wat ze wil.”

Neil Trotter won bijna 130 miljoen en staat daarmee op plaats 4 in de top 10 van mensen die de loterij wonnen in het Verenigd Koninkrijk.