Polaroidfoto’s maken met de iPhone

Er zijn tal van manieren om een iPhone foto om te zetten in een Polaroid, bijvoorbeeld via online services zoals Moo. Het probleem met al deze opties is echter authenticiteit. Natuurlijk kan u een iPhone foto afdrukken als een Polaroid maar er zullen een aantal belangrijke verschillen zijn. Wanneer een afbeelding met een Polaroid of Lomocam genomen wordt, onderscheidt ze zich met haar uitstraling door de plastic lenzen en het licht dat lekt door de camerabehuizing en de chemische samenstelling op de instant film zelf.  Een iPhone kan dat effect alleen nabootsen door de foto te bewerken met tal van software filters. Voor zowel liefhebbers als nostalgici is het gewoon niet hetzelfde.

Nu is er een betere optie dankzij Impossible Lab. Het is een slimme kit waarmee u een echte Polaroid instant foto kan afdrukken vanaf uw iPhone en in tegenstelling tot andere smartphone- fotoprinters zoals de eigen Zink Polaroid, moet de Impossible Lab geen verbinding maken met uw smartphone via Bluetooth of Wi -Fi. U plaatst uw telefoon letterlijk in een lichtbak en die neemt een foto van het scherm van de iPhone en print die uit als een echte polaroidfoto.

polaroid
Gezien het draagbare karakter van onze smartphone lijkt het vreemd om een lichttafel mee te sleuren en de foto’s om te zetten naar polaroidfoto’s. Het is wel een ingenieus analoge machine die, zonder in te boeten aan authenticiteit, digitale foto’s opvist uit de vergetelheid en omzet naar tastbare herinneringen.  Met een kostprijs van 299 dollar (€215) lijkt Impossible Lab redelijk duur.

The Impossible Lab is nu hier beschikbaar.