Dit zijn de lekkerste landkaarten

De Nieuw-Zeelandse fotografen Caitlin Levin en Henry Hargreaves zijn er in geslaagd om van cartografie een smakelijke bezigheid te maken. Ze maakten foto’s van eten dat zo geschikt was dat het het land vormde waar het voedsel vandaan komt.

“Het verkennen van nieuwe plaatsen via de lokale cuisine leert je de culturele complexiteit van een land te begrijpen”, legt Hargreaves uit. Van de foto’s kan je afleiden dat Levin en Hargreaves al wel enkele lokale voedselculturen kennen.

slide_341550_3524092_free
Amerikaanse maïs
slide_341550_3524093_free
Italiaanse tomaten
slide_341550_3524094_free
Australische garnalen
slide_341550_3524095_free
Chinese noodles
slide_341550_3524096_free
Franse kazen
slide_341550_3524097_free
Japanse algen
slide_341550_3524098_free
Afrikaanse bananen
slide_341550_3524099_free
Indische specerijen
slide_341550_3524100_free
Nieuw-Zeelandse kiwi’s
slide_341550_3524101_free
Zuid-Amerikaans citrusvruchten
slide_341550_3524102_free
Britse koekjes