Zoekertje van de Week

Ontmoet Germaine Verbeeck, een 83 – jarige vrouw uit Elsene. Met veel emoties deelt ze ons het verhaal achter de antieke kast die momenteel te koop staat.

image012

Ik ben altijd enig kind geweest. Mijn papa werkte vroeger in de schoenenfabriek en ons moemoe bleef thuis met mij. Dat was een mooie vrouw. Altijd mooi gekleed.

Die kast herinner ik me al heel mijn leven. Die was nog van mijn grootvader langs moeders kant.

De kast heeft altijd op dezelfde plaats gestaan in onze ‘salon’. Ik herinner me nog goed toen ik niet naar school wou gaan dat ik me in de kast ging verstoppen.
Ons moemoe zocht me dan in heel het huis want ik hoorde haar roepen ‘ Maine! Maine! .. Maar ik denk dat ze wel wist dat ik in de kast zat.

Ik was 35 jaar toen ons moemoe  heengegaan is, iets na onze papa. De kast is het enige meubelstuk dat ik nog van onze familie heb kunnen houden.

image014

Nu heb ik al een mooie leeftijd bereikt en kan ik er niet meer goed aan. Mijn kinderen kunnen er niets mee doen dus ik ben verplicht om de kast te verkopen. Ik denk dat ik met het geld een mooi kleedje zal kopen en ook iets voor mijn kleinkinderen.

Bekijk de kast op 2dehands.be.