‘Naked and Afraid’ is de naakte versie van Expeditie Robinson

Net wanneer je dacht dat je alles gezien had op het vlak van reality-tv gaat Discovery Channel nog een stap verder.

In ‘Naked and Afraid’ worden twee vreemden, een man en een vrouw, gedropt op een onbewoond eiland zonder eten, drink en kleren. Samen moeten ze drie weken overleven terwijl ze tegen honger, dorst en koude vechten. De deelnemers worden naar deze primitieve staat teruggebracht om zichzelf en de natuur beter te leren kennen. ‘Naked and Afraid’ is het eerste survivalprogramma waarin de kandidaten volledig naakt moeten zijn tijdens de opnames.

In 2009 was er al een naakte race in de Deense versie van Expeditie Robinson. Kandidaten kregen dan de keuze. Ofwel liepen ze volledig naakt ofwel moesten ze enkele insecten eten en dan mochten ze in hun ondergoed lopen. De aflevering werd uitgezonden in primetime maar toch was er weinig negatieve reactie op.

Begin deze maand begon op de Nederlandse zender RTL het datingprogramma Adam zkt. Eva, waarin vrijgezellen elkaar volledig naakt leren kennen op een tropisch eiland. De eerste aflevering lokte meer dan 800.000 nieuwsgierige kijkers. Als het zo’n vaart blijft lopen zal het waarschijnlijk niet lang meer duren vooraleer we een Belgisch naaktprogramma hebben.