Dit zijn de geheimen voor een lang leven

Wilt u een lang en gezond leven leiden? Gooi dan die hoge hakken weg, schakel over op bevroren fruit en groenten en trek uw kleren uit.
Volgens een nieuw boek van een van de top kankerspecialisten in de wereld, kunnen deze kleine veranderingen uw levensduur drastisch verhogen. Hier onthullen we een aantal van de verrassende tips van
Dr David Agus.

Doe uw kleren uit en wandel naakt rond

Niet alleen omdat het een leuk en bevrijdend gevoel geeft, maar omdat u zo uw lichaam beter leert kennen. Daardoor zal u sneller onregelmatigheden in uw lichaam ontdekken, waardoor u bijvoorbeeld huidkanker sneller zult kunnen opsporen. Neem elke week de tijd om uw lichaam uitgebreid te inspecteren.

Vermijd scanners op de luchthaven

We weten niet wat de stralen die de scanners uitzenden met ons lichaam doen en zolang de wetenschap niet bewezen heeft dat ze onschadelijk zijn, zou u ze beter vermijden.

Verban uw hoge hakken

Ontstekingen zijn gekoppeld aan een aantal van onze meest verontrustende ziekten als Alzheimer, hart-en vaatziekten en kanker. U kan onnodige ontstekingen oplopen door schoenen aan te trekken waar u zich niet comfortabel in voelt. Gooi die hoge hielen dus weg en trek schoenen aan waarin u zich comfortabel voelt.

Koffie

Wordt wakker en drink een kop koffie

Het is al langer bekend dat koffie en thee gezond zijn voor ons. Hoewel onderzoekers hebben geprobeerd om de negatieve effecten van beide dranken te bewijzen, kregen ze keer op keer ongelijk. Drink dus zeker een lekker kopje koffie in de ochtend.

Eet op hetzelfde tijdstip

Dit is niet altijd even gemakkelijk, maar het helpt wel. Ons lichaam houdt van regelmaat dus zorg voor een zekere regelmaat in de tijdstippen waarop u eet. Ons lichaam verwacht eten op bepaalde momenten en als u geen gehoor geeft aan die verwachting dan zal het lichaam het stresshormoon cortisol aanmakan dat ervoor zorgt dat het lichaam energie en vetten vasthoudt. Dat beïnvloedt uw gewicht onvermijdelijk.

Hang de slungel niet uit

Afgezien van nek-en rugklachten, kan een slechte houding ook leiden tot hoofdpijn, artritis, een slechte bloedsomloop, spierpijn, ademhalingsproblemen, indigestie, constipatie, stijve gewrichten, vermoeidheid, neurologische problemen en een slechte fysieke conditie in het algemeen. Doe dus voldoende oefeningen om uw houding te verbeteren en corrigeer uw houding wanneer u merkt dat u onderuitgezakt in de zetel ligt.

Neem dagelijks een aspirine en vermijd vitamines

Een dagelijkse dosis aspirine verlaagt de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk. Een kleine dosis van 75 mg vermindert de kans op longkanker en prostaatkanker met 46 procent.

Vitamines klinken altijd als iets gezond in onze oren en natuurlijke vitamines zijn dat ook. Het gaat hier om vitaminesupplementen. Uit onderzoek bleek dat de supplementen de gezondheid niet ingrijpend verbeterden en dat de kans op kanker wel toenam. Het lichaam valt zelf “slechte” cellen aan en door het nemen van extra vitamines blokkeert u die vrijheid.

NeemKinderen

Neem kinderen

Kinderen houden ons jong, actief en alert. Bovendien is bewezen dat mensen met kinderen langer leven dan mensen zonder kinderen.

Lach voldoende

Glimlachen verbetert uw humeur. Daarnaast zorgt het ervoor dat uw lichaam endorfine en serotonine aanmaakt die schadelijke stress verminderen.