Combineer prints als een echte fashionista!

Je kan er in de fashion magazines niet naast kijken: prints met elkaar combineren is ‘hot’. Luipaard, polka dots, strepen, bloemen… ze mogen vanaf nu allemaal samen worden gedragen.
Een trend die een beetje lef vraagt, maar als je deze 5 tips volgt, kom je gegarandeerd hip voor de dag.

1. Dé grote truc is prints vinden die qua kleurschakeringen bij elkaar aansluiten. Dat kan ‘discreet’ door voor dezelfde kleuren te gaan in verschillende prints (bijvoorbeeld blauw/rode dots gemixt met rood/blauwe bloemen) of uitbundig door je te focussen op 1 kleur die opduikt in jouw verschillende stuks. Draag je bijvoorbeeld een etnisch item waarin geel zit, dan kan je vervolledigen met een luipaardprint die ook geel vertoont. Denk er aan: je outfit hoeft niet ‘matchy-matchy’ te zijn. Het gaat er net om verschillende prints bij elkaar tot uiting te laten komen en dat is eerst even wennen.

2. Ben je een beginnende print-mixer? Probeer dan een neutralere print (bijvoorbeeld dunne strepen) te combineren met 1 uitbundig stuk. Het neutrale item zet zo de sterke print in de kijker. Kies beide stuks wel in een gelijkaardig kleurenscala.  Wie het nog voorzichtiger wil doen, gaat voor een effen outfit en een accessoire dat zelf prints combineert. Zo vind je bij Veritas bijvoorbeeld sjaals waarin al verschillende prints verwerkt zijn tot 1 geheel.

3. Een andere mogelijkheid om prints samen te dragen, is dezelfde print in verschillende groottes laten verschijnen. Zo kan je bijvoorbeeld een klein V-patroon in je handtas hebben, maar een groot V-patroon in je rokje. Wanneer je je houdt aan hetzelfde patroon, geraak je makkelijk weg met contrasterende kleuren. Deze manier van prints combineren, straalt extra veel zelfzekerheid uit, want je outfit zegt duidelijk ‘dit heb ik bewust zo gekozen’.

4. Heb je 2 prints die sterk verschillen, maar wil je ze toch samen dragen? Dan kan afstand een hulpmiddel zijn. Een tijgerprint als bloesje, en polka dots op je schoenen kunnen best wanneer je beide maar ‘breekt’ met een effen broek die beide van elkaar scheidt.

5. Gebruik prints in je voordeel: je kan er je beste kant mee in de verf zetten. Prints trekken de aandacht van het oog, dus draag de uitbundigste print daar waar je de aandacht op wil vestigen.  Blij met je benen? Ga dan voor een opvallende printpanty met een minder opvallende mini-rok. Wil je de aandacht van je borsten afleiden? Dan kies je bovenaan voor brede verticale strepen, gecombineerd met een fel gekleurd rokje met kleine bloemetjes.

Dus… er staat je nu nog één ding te doen: haal je favoriete prints boven en doe een try-out voor de spiegel. Geloof ons: je zal er niet uitzien alsof je je aankleedde in het donker. Integendeel: je fashion-gehalte gaat dankzij het combineren van prints stijl de hoogte in!

Op zoek naar de leukste stuks? Je vindt ze hieronder!

Bovendien kan je jouw printaccessoire nu voordelig scoren, want dankzij deze kortingscoupon krijg je -20% op je favoriete hebbeding in de Veritas online shop. Vul de code FAVO in bij het afrekenen of ga met de coupon naar één van de 120 winkels. Alle voorwaarden op www.veritas.be.

grafische sjaal 14.95
grafische sjaal € 14.95
diadeem 4.95
diadeem € 4.95
portemonnee met dierenprint 34.95
portemonnee met dierenprint € 34.95
riem met etnische print 9.95
riem met etnische print € 9.95
schuinover handtasje 24.95
schuinover handtasje € 24.95
zwartwit sjaal 14.95
zwart-wit sjaal € 14.95