Olifant breekt huis af maar komt terug om baby te redden

Eerder deze week schreven we al over hoe olifanten in staat zijn om de menselijke stem te ontcijferen. Dit werd maandag nog eens bewezen in India.

Maandagavond waren Dipak en Lalita Mahito aan het dineren in hun huis in Olgara wanneer ze plots een luid geluid vanuit de slaapkamer hoorden. Het koppel ging kijken en was verbaasd toen ze zagen dat er een olifant met grote slagtanden in hun slaapkamer stond. De wieg van hun dochtertje van tien maanden oud was bedolven onder brokstukken.

Wanneer de olifant aanstalten maakte om te vertrekken, begon het arme kind te huilen. De olifant hoorde dit en draaide zich terug om. Voorzichtig verwijderde hij alle brokstukken van het wiegje met zijn slurf. Nadien vertrok de olifant en beschadigde hij nog zeventien huizen in naburige dorpen. Zijn vete is dus duidelijk tegen huizen en niet tegen hun inwoners.

Het kind werd naar het ziekenhuis gebracht en is in stabiele toestand. De baby had enkele wonden maar niets te ernstig. Na een observatie van 48 uur mocht ze terug naar huis.

In de provincie West-Bengalen zijn conflicten tussen mens en dier niet ongebruikelijk. De laatste jaren zijn er dorpen en velden gebouwd over de traditionele migratieroutes van de olifanten, waardoor de olifanten soms huizen en velden vernietigen. Maar een olifant zal niet snel een mens aanvallen, tenzij de mens hem eerst aanviel.