De eenhoorn van de zee: ontdek de zeldzaamste vis ter wereld

Het vangen van een blauwe marlijn of zelfs maar het zien van één is voor veel vissers het beste dat je kan overkomen. Deze dappere vissers vingen echter een variant die nog veel zeldzamer is dan de blauwe marlijn. Ze vingen een albino blauwe marlijn. Met recht en rede omgedoopt tot de eenhoorn van de oceanen.

De blauwe marlijn behoort tot de familie van de zeilvissen. Ze worden gekenmerkt door hun donkerblauwe rug en zilverwitte buik. De blauwe merlijn is geen gemakkelijke vis om te vangen. De dieren kunnen tot vier meter groot worden en weegt 900 kilogram. Ze zwemmen gemakkelijk met snelheden van 90 kilometer per uur en dat maakt ze het snelste waterdier. Tel daarbij op dat hij quasi onmogelijk is om op te sporen en dan begrijpt u waarom veel hengelaars er een sport van hebben gemaakt om ten minste één keer in hun leven een blauwe marlijn te vangen.

Kapitein Juan Carlos Zamora ving samen met Carlos Espinoza Jimenez en Roberto Salinas Hernandez op hun schip Spanish Fly een uiterst zeldzame albino blauwe Marlijn. Ze vingen het beest en lieten het gelukkig ook terug gaan, maar niet voordat ze een fotoreeks maakten. Zo kan u ook meegenieten van dit prachtige wonder der natuur.

Marlin2

marlin4

marlin5