Game of Thrones eindigt na 7 seizoenen

Het vierde seizoen van Game of Thrones komt over minder dan een maand uit en met seizoen 4 lijkt het einde van de show nog lang niet in zicht. Showrunners David Benioff en Dan Weiss vertellen EW dat zeven waarschijnlijk het magische getal zal zijn.

“Het voelt alsof dit het middelpunt is voor ons,” zegt Benioff. “We hebben gepland om zeven seizoenen te maken en seizoen 4 is het keerpunt in het verhaal. Er staat veel te gebeuren in het komende seizoen.”

748660_1575355_2832x4256

“Ik zou zeggen dat zeven het doel was dat we vanaf het begin hebben gehad,” zegt Benioff. “Het was ons onuitgesproken doel, want we konden moeilijk over een beginnende serie zeggen dat we er zeven seizoenen van zouden maken. Dat zou totale waanzin zijn. We voelden dit seizoen dat we in staat zullen zijn om dit verhaal te vertellen binnen zeven seizoenen. Dat is nog duidelijker ons doel geworden dan in het begin. Zeven goden, zeven koninkrijken, zeven seizoenen. Dat is gewoon perfect volgens ons.”

Zeven klinkt ook voor HBO als muziek in de oren. Of misschien acht. “Ik verwacht nog samen te zitten met Dan en David als we over seizoen 5 praten,” zegt HBO programmering president Michael Lombardo. “Ik denk dat ze genoeg verhaal hebben om in zeven seizoenen te kunnen vertellen. Dat blijkt ook uit de gesprekken met auteur George R. R. Martin. Onze langste shows telden zeven of acht seizoenen, dus zeven voor Game of Thrones voelt goed.”